Witam wszystkich,
Mam "lekki" problem z Solidorks 2022 S.P2. Kiedy wybiorę punkt i ścianę w dowolnym zespole i puszczę CTRL, POOF! Mój solidworks ulega awarii i zamyka się...
Czasami udaje mi się się bez niego obejść, ale innym razem utknę i muszę znaleźć inny sposób na ocenę mojego Assemblage.
Chciałem więc wiedzieć, czy wśród Was, którzy posiadają tę wersję, mają ten sam problem, czy też go rozwiązaliście?
Kolega ma ten sam problem co ja i spędziłem już 3 godziny na rozmowie telefonicznej z osobą z serwisu technicznego bez żadnego rezultatu. Całkowicie usunęliśmy Solidworks i przeprowadziliśmy bardzo precyzyjny proces ponownej instalacji, ale niestety nie rozwiązaliśmy mojego problemu...
Osoba, z którą rozmawiałem przez telefon, była przepraszająca, ponieważ nie widziała, skąd może pochodzić problem. Więc jeśli jest wśród was dusza miłosierna, która mogłaby mi pomóc, jestem za tym!
Dziękuję za każdą odpowiedź!
Pozdrowienia
Ajmeryjski MARTIN
Witam
Miałem prawie ten sam problem kilka dni temu, z wyjątkiem tego, że zawiesił się, gdy robiłem widok przekrojowy.
Miałem problem na stacji roboczej i na laptopie (z tym samym kluczem aktywacyjnym)
Infolinia interweniowała i konieczne było posprzątanie modułów C++ i włożenie właściwych modułów z powrotem.
Problem wynika z faktu, że deinstalacja starych wersji nie została wykonana w całości podczas instalacji 2021
Interwencja na poziomie BDR doprowadziła do poprawy całości.
Pozdrowienia
PS infolinia i tak musi rozwiązać Twój problem, ponieważ jesteś w trakcie konserwacji, jeśli masz 2022 rok. To od nich zależy, czy znajdą odpowiedniego eksperta.
2 polubienia
Witaj Zozo_mp!
Przede wszystkim dziękuję i rzeczywiście miałem to kilka razy, robiąc cięcie i aktualizując również niektóre żeberka.
Wykonaliśmy już te operacje za pomocą infolinii, usunęliśmy wszystkie moduły C++ i przywróciliśmy to, co najważniejsze.
Dla nich instalacja jest wykonana poprawnie.
Ma to związek z BDR
Pozdrowienia
(Rzeczywiście, to też mi powiedzieli, ale na razie nie mogą wiedzieć, skąd bierze się problem)
1 polubienie
Dobry wieczór
Jeśli zostawili bilet otwarty, to w porządku.
Czy masz na przykład telefon komórkowy?
Jeśli tak, instalujesz na nim oprogramowanie i udostępniasz swoją licencję, więc zobaczysz, co się stanie.
Z ciekawości, korzystasz z indywidualnej czy sieciowej stacji roboczej?
Pozdrowienia
2 polubienia
Tak, zostawili bilet otwarty, dopóki nie znaleźli rozwiązania :)
Zamierzam spróbować, rzeczywiście zobaczymy, ale jak to bywa też na stacji roboczej kolegi, trochę się boję, ale zobaczymy
Osobiście mam stałą licencję. I nie pracuję z sieci mojej firmy, ponieważ może to spowolnić wszystko i spowodować inne awarie dla mnie^^
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Zwróć także uwagę na optymalizację grafiki, nową funkcję, która działa tylko wtedy, gdy masz karty graficzne najnowszej generacji, więc równie dobrze możesz ją wyłączyć)
Domyślam się, że infolinia to wyłączyła (w zasadzie są w tym dobrzy)
Informuj nas na bieżąco po rozwiązaniu PB
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam!
O tak, nie rozmawialiśmy z nim o tym, postaram się temu przyjrzeć!
Tak, będę Cię informować na bieżąco, jak problem został rozwiązany!
Dziękuję bardzo!
Pozdrowienia
1 polubienie
Witaj @Zozo_mp!
Przychodzę dostarczyć wiadomość, że mój problem został WRESZCIE rozwiązany!! Niestety nie mam "prawdziwej" odpowiedzi technicznej. Mówiąc prościej, właśnie ukazała się wersja SP3.1, zainstalowałem ją i nie mam żadnych problemów!
Więc umieściłem to dla tych, którzy mają wersję SP2 i którzy mają ten problem tak jak ja, przełączają się na SP3....
Zrobiłem wiele testów i nigdy więcej awarii, nawet poturbowałem swój komputer, biorąc bardzo duże złożenia i nic! Więc bardzo dziękuję za wszelką pomoc i do zobaczenia na stronie! <3
Pozdrowienia
1 polubienie