Tworzenie zespołów za pomocą programu Excel

Witam wszystkich,

Nadal jestem w moim ogólnym zarządzaniu przez excela Zbliżam się do celu, nadal mam pytanie 

Szukam, jak otworzyć pusty asm (nowy plik) i być w stanie zintegrować istniejący asm w środku, czy możesz mi pomóc?

Zasadniczo, kiedy klikam mój przycisk w programie Excel, otwieram nowy pusty ASM, a makro wstawia już utworzony asm w asm new

Utworzyłem ten kod, ale nie mogę wstawić mojego asm

Dim swApp As Object

Dim Part As Object
Dim boolstatus As Boolean
Dim longstatus As Long, longwarnings As Long

Private Sub CommandButton1_Click()

Set swApp = CreateObject("SldWorks.application") '_
Set Part = swApp.ActiveDoc

Set Part = swApp.NewDocument("C:\ProgramData\SolidWorks\SOLIDWORKS 2015\templates\Assemblage.asmdot", 0, 0, 0)
swApp.ActivateDoc2 "Assemblage1", False, longstatus
Set Part = swApp.ActiveDoc
Dim myModelView As Object
Set myModelView = Part.ActiveView

boolstatus = Part.AddComponent("C:\Users\HOME-TOUR\Desktop\Modele_630 (1)\35xxxD00.SLDASM", -1.53010157955435E-03, -0.111697415307456, 3.05344061179997)

End Sub

Nie mogę znaleźć, gdzie to utknęło

Witam

Funkcja AddComponent pozwala na dodanie komponentu do złożenia, ale komponent ten musi być już załadowany do Solidworks, więc należy:

- Utwórz pusty zestaw.

- Otwórz komponent, który chcesz zintegrować.

- Aktywuj pusty zespół.

- Dodaj komponent do pustego zespołu.

Spróbuj użyć najnowszych wersji funkcji, aby funkcja AddComponent została zastąpiona funkcją AddComponent5, którą można znaleźć TUTAJ.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam, funkcja AddComponent5 działa z której wersji solidworks?

Jest rok 2015

Witam

SOLIDWORKS 2010 FCS, wersja 18.0, jest oznaczona na dole strony, którą do Ciebie wysłałem.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

SOLIDWORKS 2010 FCS, wersja 18.0, jest oznaczona na dole strony, którą do Ciebie wysłałem.

Pozdrowienia