Muszę stworzyć kształt przypominający ostrza, muszą mieć ich 9 w liczbie na 360° i są rozebrane. Ten kształt jest tworzony na kawałku obrotu. Próbowałem z rozebranym narzędziem, ale niepowodzenie
Dziękuję za odpowiedzi
dsc_1164.jpg
Muszę stworzyć kształt przypominający ostrza, muszą mieć ich 9 w liczbie na 360° i są rozebrane. Ten kształt jest tworzony na kawałku obrotu. Próbowałem z rozebranym narzędziem, ale niepowodzenie
Dziękuję za odpowiedzi
Witam
Zamiast tego przejdę przez śmigło, prawda?
W przeciwnym razie bryła zaczynająca się od grzbietu?
Czy możemy przekazać plik SolidWorks?
@+
Dlaczego nie wykonać stożkowego wytłaczania swojej części?
Szkic ze stożkowymi zębami wytłaczanymi
@+
Witam Cię, próbowałem stworzyć szkic z krawędzi, ale chyba nie użyłem odpowiednich metod, nie jestem ekspertem.
Przesyłam Ci plik SW, który stworzyłem.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi
Witam
Czy przed przerobieniem tego dzieła sprawdziłeś, czy nie istnieje on już w 3D?
Witam
udzielił odpowiedzi, z drugiej strony być może będziesz musiał usunąć promienie ze szkicu, a następnie umieścić je z powrotem w 3D.
W przeciwnym razie należy użyć funkcji wygładzania ze szkicem początkowym, a następnie szkicem przybycia.
@+
Oto zrzut ekranu
1 wytłaczanie
1 trójkąt powtórz to
Usuwanie materiału
wakacje
http://img20.imageshack.us/img20/8769/3zwb.png
@+
Witam
Zależy to również od danych początkowych, jeśli należy przestrzegać szkicu, to tak, wyciągnięcie z pochyleniem jest rozwiązaniem (@Jose-accessa), jeśli z drugiej strony jest to kształt, który ma być przestrzegany, konieczne jest zdefiniowanie szkicu początkowego i szkicu przyjazdowego (@coyote) i przejście przez wygładzenie. Całkowicie zgadzam się też z kojotem, lepiej zostaw promienie na koniec, twój kawałek szybciej się odbuduje!
Pozdrowienia
Nie jestem przyzwyczajony do tych samouczków i nie mogę otworzyć pliku Jose-accessa.
Jeśli chodzi o katalog części śladowych, nie znalazłem żadnego.
Plik w png, w środku zębów znajduje się również ten sam przeciąg.
Wysyłam Ci kolejny plik.
Witam
Co Cię teraz blokuje?
@+
Witam
Dołączam więc drugie rozwiązanie, które polega na stworzeniu 2 profili naprzemiennych oraz wygładzeniu.
Święta stworzyłam w szkicu, ponieważ nie mam czasu na zrobienie wszystkiego, ale rzeczywiście, rozsądniej byłoby zrobić je na końcu.
W przypadku profilu wewnętrznego wystarczy zrobić to samo (2 szkice rozłożone w czasie, a następnie wygładzenie).
Jeśli nie możesz otworzyć pokoju, wyślij mi wiadomość prywatną, zobaczę, co jest nie tak.
A +
Oto zdjęcie Twojego utworu
Teraz wymiary muszą być podane poprawnie
http://imageshack.us/photo/my-images/407/o522.png/
plik znajduje się na SW 2012
@+ ;-)
Dziękuję za bardzo szybkie odpowiedzi, to pierwszy raz, kiedy naprawdę go używam i jestem z niego bardzo zadowolony.
Podziękowania dla Jose-accessa, Coyote, gt22 i Tomalam.