Tworzenie ostrza zanurzeniowego na części obrotowej

Muszę stworzyć kształt przypominający ostrza, muszą mieć ich 9 w liczbie na 360° i są rozebrane. Ten kształt jest tworzony na kawałku obrotu. Próbowałem z rozebranym narzędziem, ale niepowodzenie

Dziękuję za odpowiedzi

dsc_1164.jpg

Witam

Zamiast tego przejdę przez śmigło, prawda?

W przeciwnym razie bryła zaczynająca się od grzbietu?

Czy możemy przekazać plik SolidWorks?

@+

Dlaczego nie wykonać stożkowego wytłaczania swojej części?

Szkic ze stożkowymi zębami wytłaczanymi

@+

1 polubienie

Witam Cię, próbowałem stworzyć szkic z krawędzi, ale chyba nie użyłem odpowiednich metod, nie jestem ekspertem.

Przesyłam Ci plik SW, który stworzyłem.

Dziękuję za szybkie odpowiedzi

kawałekdavid.sldprt

Witam

W załączeniu próba wytłaczania z przeciągiem.

Powodzenia

kawałekdavid.sldprt
2 polubienia

Witam

Czy przed przerobieniem tego dzieła sprawdziłeś, czy nie istnieje on już w 3D?

http://www.tracepartsonline.net/(S(3xsjep45uva53r452msbak3t))/content.aspx? SKeywords=koło zębate+stożkowe&SDomain=1&st=1&sa=0&Class=TRACE&clsid=%2FROOT%2F&ttl=Klasyfikacja+I.C.S.+TraceParts

Witam

@Jose-accessa

udzielił odpowiedzi, z drugiej strony być może będziesz musiał usunąć promienie ze szkicu, a następnie umieścić je z powrotem w 3D.

W przeciwnym razie należy użyć funkcji wygładzania ze szkicem początkowym, a następnie szkicem przybycia.

@+

1 polubienie

Oto zrzut ekranu

1 wytłaczanie

1 trójkąt powtórz to 

Usuwanie materiału

wakacje

http://img20.imageshack.us/img20/8769/3zwb.png

@+ 

Witam

Zależy to również od danych początkowych, jeśli należy przestrzegać szkicu, to tak, wyciągnięcie z pochyleniem jest rozwiązaniem (@Jose-accessa), jeśli z drugiej strony jest to kształt, który ma być przestrzegany, konieczne jest zdefiniowanie szkicu początkowego i szkicu przyjazdowego (@coyote) i przejście przez wygładzenie. Całkowicie zgadzam się też z kojotem, lepiej zostaw promienie na koniec, twój kawałek szybciej się odbuduje!

Pozdrowienia

1 polubienie

Nie jestem przyzwyczajony do tych samouczków i nie mogę otworzyć pliku Jose-accessa.

Jeśli chodzi o katalog części śladowych, nie znalazłem żadnego.

Plik w png, w środku zębów znajduje się również ten sam przeciąg.

Wysyłam Ci kolejny plik.

dsc_1165.jpg

Witam

Co Cię teraz blokuje?

@+

Witam

Dołączam więc drugie rozwiązanie, które polega na stworzeniu 2 profili naprzemiennych oraz wygładzeniu.

Święta stworzyłam w szkicu, ponieważ nie mam czasu na zrobienie wszystkiego, ale rzeczywiście, rozsądniej byłoby zrobić je na końcu.

W przypadku profilu wewnętrznego wystarczy zrobić to samo (2 szkice rozłożone w czasie, a następnie wygładzenie).

Jeśli nie możesz otworzyć pokoju, wyślij mi wiadomość prywatną, zobaczę, co jest nie tak.

A +

aaa.sldprt powiedział:

Oto zdjęcie Twojego utworu 

Teraz wymiary muszą być podane poprawnie

http://imageshack.us/photo/my-images/407/o522.png/

plik znajduje się na SW 2012

@+ ;-)

piece2test_pignon_pale.sldprt
1 polubienie

Dziękuję za bardzo szybkie odpowiedzi, to pierwszy raz, kiedy naprawdę go używam i jestem z niego bardzo zadowolony.

Podziękowania dla Jose-accessa, Coyote, gt22 i Tomalam.