Tworzenie części w zestawie, a następnie jej ograniczanie

Cze wszystkim!

Pracowałem na solidworks i catia, a teraz jestem zmuszony do pracy pod Inventorem. Istnieją podobieństwa, zwłaszcza z solidworks, ale hej.

Oto moje pytanie:

Chcę utworzyć nową część w zespole (nie ma problemu, aby znaleźć sposób na to), wybieram ścianę lub tworzę nową płaszczyznę. Edytuję swój szkic (rzutuję geometrię średnicy rurki z mojego zestawu, do której chcę stworzyć "pierścień" biegnący wokół tej osi), wykonuję wytłaczanie, wszystko jest w porządku. Chcę, aby ten "pierścień" wchodził w oś mojej rurki, więc najpierw upewnij się, że są one między nimi koncentryczne. Przesuwam moją część i przechodzę do poszycia typu wiązanie, wybieram dwie osie i pojawia się komunikat o błędzie. Mówię sobie, że to nie są właściwe ograniczenia, więc wchodzę w połączenie cylindryczne (oprogramowanie automatycznie ustawia mnie w sztywnym miejscu) i ... Ponownie komunikat o błędzie!

JAK OSIĄGNĄĆ TO CHOLERNE OGRANICZENIE.

Dodatkowo chcę wiedzieć, jak "zaktualizować", "odświeżyć", "zaktualizować" mój zestaw, gdy swobodnie przesuwam komponenty.

Dziękuję za pomoc 

capture_5.jpg

Witam

Tutorial znajdziesz TUTAJ. Wygląda na to, że jest to, czego szukasz około 1 minuty 20.

Pozdrowienia

1 polubienie

Czy pomieszczenie może się swobodnie poruszać?
Jeśli tak, to czy nie będzie linku (w pokoju) do montażu? Do wyświetlenia poprzez edycję części bez otwierania złożenia.

Witam, dziękuję za odpowiedzi!!