Tworzenie folderu TOOLBOX

Witam
Chciałem wiedzieć, czy możliwe jest utworzenie nowego folderu w TOOLBOX.
Pozwólcie, że wyjaśnię, chciałbym dodać folder ze znormalizowanymi sprężynami i używać go tak jak pozostałych elementów TOOLBOXA.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1 polubienie

Witam
Jeśli dobrze zrozumiałem twoje pytanie.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Witam;
Tak, jest to możliwe:
https://help.solidworks.com/2020/french/SolidWorks/toolbox/t_toolbox_adding_parts.htm?id=be49ab0b6abe4af2be06be9a19630be1#Pg0

Ale osobiście nie polecam korzystania z przybornika, chyba że używasz go z kopii w osobistej lokalizacji, ale w tym przypadku aktualizacje są skomplikowane i mogą usunąć twoje zmiany (w przypadku zmiany wersji Solidworks). Drugim powodem, który nie zachęca do korzystania z toolboxa, jest po prostu to, że ta baza danych nie jest dostępna we wszystkich wersjach Solidworks (wydaje mi się, że Premium mini), co nie zawsze jest łatwe w środowisku Design Office...

Pozdrowienia.

3 polubienia

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Jeśli chcę uniknąć tych problemów, najlepszą rzeczą do zrobienia jest stworzenie własnej biblioteki. Do zbadania...

Witam
Robię to, co do mnie należy.

Mała poprawka do tego, co zostało powiedziane wcześniej:
Przede wszystkim TOOLBOX jest dostępny z licencją PRO i PREMIUM.
W przypadku licencji STANDARD plik zostanie wyświetlony w złożeniu, ale użytkownik nie będzie mógł modyfikować ani wstawiać komponentu toolbox.
Masz również narzędzie do aktualizowania elementów przybornika w razie potrzeby.

Mała dygresja:
Narzędzie TOOLBOX jest często ignorowane lub ignorowane niesłusznie! Na pewno z powodu braku wiedzy lub praktyki! Ponieważ jeśli poświęcisz trochę czasu na odpowiednią konfigurację, zaoszczędzi Ci to dużo czasu i zaoszczędzi wiele kliknięć!
a mianowicie, że kreator wiercenia jest już funkcją Toolbox. W połączeniu z SMART FASTENERS zaoszczędzisz dużo czasu podczas montażu.
Komponent przybornika jest również mniej ciężki niż część (interesujące w przypadku dużych zespołów)
Ostatni punkt, szkoda mi nie skorzystać z narzędzia, za które płacisz i gdzie wsparcie może Ci towarzyszyć w konfiguracji

W przeciwnym razie, aby wrócić do problemu i dodać komponent do narzędzia przybornika, spójrz tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=BijOP0x7VYg&ab_channel=CadmesSystems

1 polubienie

@icome innym powodem, dla którego Toolbox jest krytykowany, są głównie awarie generowane przez części Toolbox. Jeszcze bardziej prawdziwe dzięki funkcjom automatycznego wiercenia...
A także ciężar, jaki przybornik powoduje przy dużych złożeniach, wiązanie przybornika i automatyczna aktualizacja wiązań przybornika.
Wracam do tego dokumentu z zaleceniami dotyczącymi skuteczności działania, patrz strona 44.
SOLIDWORKS.pdf Wydajność (2.7 MB)
Osobiście minęło dużo czasu, odkąd zapomnieliśmy o tym zestawie narzędzi dla niestandardowej biblioteki.
Redagować:
Ostatecznie czas zaoszczędzony dzięki łatwości obsługi zestawu narzędzi został w dużej mierze zmarnowany podczas wielu awarii, gdy liczba części i zespołów była znaczna.

2 polubienia

Szczerze mówiąc, nie wydaje mi się, żebym zauważył choć jedną awarię związaną z Toolboxem.
a może między Toolboxem a 3DX, ale to już inny temat!
Podczas dużych montaży można łatwo " usunąć " wszystkie elementy Toolboxa za pomocą 3 kliknięć, aby odciążyć całość.
Musisz pamiętać o zaznaczeniu pola " obrót bloku " w komponentach przybornika. ponieważ, podobnie jak wszystkie części poddawane naprężeniom w ASM = rekonstrukcja

Nawiązując do słów @icome , w moim umyśle dostrzegam różnicę między elementami biblioteki " toolbox " a " kreatorem wiercenia ", przy czym ten ostatni jest oczywiście niezbędny.

1 polubienie