Tworzenie zakrzywionej osłony klamki drzwiowej

Cześć,

Właśnie odtworzyłem tę klamkę.

Muszę " łatwo " odtworzyć pokrywkę, która zatrzasie się w 5 wcięciach umieszczonych na zakrzywionej powierzchni.

Jak zrobić to łatwo i szybko, zaczynając od zakrzywionego wycięcia, które zrobiłam, proszę?

Czy najprostszy sposób jest zrobić geodezyjną powierzchnię przesuniętą o 0,1 mm i skopiować szkic do nowego pomieszczenia?

Poignee_Porte_Marco.SLDPRT (718,6 KB)
Lid.SLDPRT (100,9 KB)
Couverture.STEP (81,7 KB)

Cześć;
Która wersja Solidworks jest używana?
Proszę dodać zrzut ekranu i/lub odpowiednik STEP lub Parasolid dla tych, którzy nie mogą otworzyć załączonego pliku.

Parasolid nie jest dozwolony, więc dodaję WWTP.

W tamtym czasie dla mnie wersja Solidworks była 2025.

Poignee_Porte_Marco.STEP (1,2 MB)

Czy masz referencję od dostawcy?
Nie zdziwiłbym się, gdyby można było znaleźć pełne 3D w Find-il lub tracepart download hub...

W przeciwnym razie zajmę się zakrzywionym cięciem (Wieko) w montażu + 0,1 mm zmniejszonej projekcji szkicu 5 nacięciów (jeden nacięcie = jeden szkic do sterowania kierunkiem wyciągania), a potem funkcję Szkicu...
Dodam mały wcięcie lub usunięcie materiału na jednej krawędzi, żeby móc ją usunąć małym śrubokrętem...

1 polubienie

Nie, przepraszam, nie mam już żadnej referencji od dostawcy... Próbowałem szukać na podstawie otrzymanych informacji, ale bez powodzenia, a minęło już trochę czasu ...

Nie użyłem szkicu. Skopiowałem i wkleiłem szkic 3D do nowej części, ale przez wytłaczanie powstał niemodyfikowalny kąt na grubość części (patrz plik 3D). Kiedy próbuję zmienić kąt płaszczyzny na 45°, zmienia się kąt po drugiej stronie, jak w lustrze...

Spróbuję tak jak ty tam.

Czy mogę stworzyć część z montażu? A potem to modyfikuje? A jeśli zmodyfikuję uchwyt, pokrywa podąża za nim, prawda?