Cześć; Która wersja Solidworks jest używana? Proszę dodać zrzut ekranu i/lub odpowiednik STEP lub Parasolid dla tych, którzy nie mogą otworzyć załączonego pliku.
W przeciwnym razie zajmę się zakrzywionym cięciem (Wieko) w montażu + 0,1 mm zmniejszonej projekcji szkicu 5 nacięciów (jeden nacięcie = jeden szkic do sterowania kierunkiem wyciągania), a potem funkcję Szkicu... Dodam mały wcięcie lub usunięcie materiału na jednej krawędzi, żeby móc ją usunąć małym śrubokrętem...
Nie, przepraszam, nie mam już żadnej referencji od dostawcy... Próbowałem szukać na podstawie otrzymanych informacji, ale bez powodzenia, a minęło już trochę czasu ...
Nie użyłem szkicu. Skopiowałem i wkleiłem szkic 3D do nowej części, ale przez wytłaczanie powstał niemodyfikowalny kąt na grubość części (patrz plik 3D). Kiedy próbuję zmienić kąt płaszczyzny na 45°, zmienia się kąt po drugiej stronie, jak w lustrze...
Spróbuję tak jak ty tam.
Czy mogę stworzyć część z montażu? A potem to modyfikuje? A jeśli zmodyfikuję uchwyt, pokrywa podąża za nim, prawda?
Stwórz " Offset Surface" na dole footprintu, z przesunięciem 0,0 mm. Generuje to nowy ciało powierzchniowe: " Surface-Shift3 ". Ukryj korpus głośności uchwytu " Leave2 ".
W szkicu 3D stwórz kontur szkicu 0,5 mm od zewnętrznego konturu powierzchni, wykonując " offset on Surface ". Wartość tę musi być dostosowana do pożądanego odstępu między uchwytem a przyszłą pokrywą.
Użyj funkcji " Ograniczaj powierzchnię ", aby usunąć zewnętrzną krawędź.
Użyj funkcji " Boss/Base " > " Thicken ", aby nadać płytce grubość (1 mm). Odznacz pole " Merge result ", aby stworzyć drugi korpus woluminu, czyli wieko.
To ciało można zapisać jako część, klikając prawym przyciskiem myszy na gałąź drzewa budowlanego " Bulkhead ", a następnie opcję " Save Bodies ".
Pozostaje tylko stworzyć pazury trzymające na rączkach...
Najpierw spróbuję sam, postępując zgodnie z twoimi instrukcjami, a jeśli nie dam rady, sprawdzę twoje pliki – będzie dla mnie korzystniej nauczyć się, jak to robić
Właśnie m_blt próbowałem i dobrze zrozumiałem logikę, a najlepsze jest to, że jeśli chcę zmienić uchwyt i pokrywę " jednocześnie ", jeśli można to tak powiedzieć, to izolowany plik pokrywy sam się aktualizuje!! Uwielbiam!!
Bardzo dziękuję za ten samouczek, idealnie odpowiedział na moją prośbę!! Jesteś na szczycie!!