Tworzenie zestawu względem zeskanowanej części zaimportowanej do Solidworks

Witam

Pozwólcie, że wyjaśnię mój problem: Mam część, która została zeskanowana, a następnie zaimportowana do Solidworks. Póki co jest idealny, mam bardzo wierne odwzorowanie zeskanowanego przeze mnie obiektu z około 2000 twarzy.

Następnie chciałem zrobić na zamówienie mobilny system wierteł / szczęk stałych, który pozwala na przyjęcie dokładnego kształtu przedmiotu, gdy wiertło jest w pozycji zamkniętej. Ten krok został również zweryfikowany poprzez przecięcie mojego obiektu z objętością, dostałem to, czego chciałem.

Chciałbym jednak dodać trochę grubości między bitami a obiektem. I tu zaczynają się moje problemy, próbowałem różnych technik, w tym pogrubiania powierzchni mojego obiektu, próbowania tworzenia naprzemiennych szkiców i tworzenia wygładzonej powierzchni, ale nic nie działa...

Utknąłem w tym punkcie od kilku tygodni. Potrzebuję pomocy.

Witam 

Jeśli chcesz, abyśmy Ci pomogli

opublikuj swój plik 

Czy dokonałeś rozpoznania funkcji

Twój kawałek powinien znajdować się na powierzchni z kilkoma niebieskimi liniami

Więc będziesz musiał zszyć boki, aby uzyskać objętość

wtedy myślę, że będziesz w stanie zdać sobie sprawę 

Czego chcesz

@+

2 polubienia

Przepraszamy, oto plik zeskanowany i przepracowany, aby uzyskać wolumin, o którym mówisz.

Nie, nie robiłem rozpoznawania funkcji, ale tak, zrobiłem szew na twarzach, aby uzyskać objętość.

Pozwolę Ci sprawdzić sam, pracuję z Solidworks 2017 sp2.

Dziękuję za pomoc

ok mam twoja czesc ale nie rozumiem o co ci chodzi

Chcę "zasymulować" nadmierną grubość w tej części.

Jak wyjaśniłem w moim pierwszym poście, chciałbym dodać folię ochronną między tą częścią a szczękami, które wykonałem na wymiar z tej części (za pomocą funkcji przecięcia) o grubości rzędu kilkudziesięciu/setek mikronów. 

Aby to zrobić, pomyślałem o dodaniu tej dodatkowej grubości bezpośrednio do części, której używam do produkcji szczęk. Może nie jest to właściwy sposób, aby to zrobić, ale jest to jedyny sposób, w jaki znalazłem, aby osiągnąć to, co chciałem zrobić. 

Witam

Nie wiem co @gt22 myśli ;-) Ale łatwiej byłoby stworzyć część, której grubość byłaby równa folii ochronnej.

W ten sposób Twój zgryz i część pozostaną w odpowiednim rozmiarze dla Twojego MEP.

Z drugiej strony; Byłbym ciekaw, w jaki sposób nakładasz folię ochronną na swoją stronę i skąd możesz mieć pewność, że folia będzie miała odpowiednią grubość wszędzie: ponieważ nadal mówisz o precyzji co do mikrona, więc sama folia nie powinna wywoływać wady centrowania itp.

Pozdrowienia

Twój problem pojawia się

obszaru bazowego 

Wygląda jak patchworkowy  dywan

za każdym razem, gdy bierzesz tylko mini powierzchnię

Powinniśmy upewnić się, że mamy tylko jedną i jedyną powierzchnię na całość

Maksymalna liczba zadań powierzchniowych do zarządzania połączeniami między każdą powierzchnią i łączenia ich w jedną powierzchnię

@+ ;-)

1 polubienie

Dziękuję wam obojgu za pomoc. 

Pracowałem nad szczękami, zamiast pracować nad zeskanowaną częścią, korzystając z funkcji przesunięcia powierzchni.