Pozwólcie, że wyjaśnię mój problem: Mam część, która została zeskanowana, a następnie zaimportowana do Solidworks. Póki co jest idealny, mam bardzo wierne odwzorowanie zeskanowanego przeze mnie obiektu z około 2000 twarzy.
Następnie chciałem zrobić na zamówienie mobilny system wierteł / szczęk stałych, który pozwala na przyjęcie dokładnego kształtu przedmiotu, gdy wiertło jest w pozycji zamkniętej. Ten krok został również zweryfikowany poprzez przecięcie mojego obiektu z objętością, dostałem to, czego chciałem.
Chciałbym jednak dodać trochę grubości między bitami a obiektem. I tu zaczynają się moje problemy, próbowałem różnych technik, w tym pogrubiania powierzchni mojego obiektu, próbowania tworzenia naprzemiennych szkiców i tworzenia wygładzonej powierzchni, ale nic nie działa...
Utknąłem w tym punkcie od kilku tygodni. Potrzebuję pomocy.
Chcę "zasymulować" nadmierną grubość w tej części.
Jak wyjaśniłem w moim pierwszym poście, chciałbym dodać folię ochronną między tą częścią a szczękami, które wykonałem na wymiar z tej części (za pomocą funkcji przecięcia) o grubości rzędu kilkudziesięciu/setek mikronów.
Aby to zrobić, pomyślałem o dodaniu tej dodatkowej grubości bezpośrednio do części, której używam do produkcji szczęk. Może nie jest to właściwy sposób, aby to zrobić, ale jest to jedyny sposób, w jaki znalazłem, aby osiągnąć to, co chciałem zrobić.
Nie wiem co @gt22 myśli ;-) Ale łatwiej byłoby stworzyć część, której grubość byłaby równa folii ochronnej.
W ten sposób Twój zgryz i część pozostaną w odpowiednim rozmiarze dla Twojego MEP.
Z drugiej strony; Byłbym ciekaw, w jaki sposób nakładasz folię ochronną na swoją stronę i skąd możesz mieć pewność, że folia będzie miała odpowiednią grubość wszędzie: ponieważ nadal mówisz o precyzji co do mikrona, więc sama folia nie powinna wywoływać wady centrowania itp.