Tworzenie renderingu tekstury (CREO)

Witam

Kiedy chcę renderować z teksturą w części lub części pomieszczenia, mam bardzo ciemny wynik na teksturze i nie widzę, co jest nie tak.

Aktywowałem teksturę w konfiguracji renderowania, ustawiłem jakość na maksimum, zmodyfikowałem światła, aby uzyskać dobre oświetlenie.

Zastanawiam się, czy nie ma parametru konfiguracyjnego do dostosowania.

Jakieś pomysły?

Dziękuję

S.B

1 polubienie

Witam

W połowie zrezygnowałem z renderowania na CREO.

Zdecydowałem się na osobne oprogramowanie do renderowania.

Z drugiej strony nie próbowałem CREO 2.0, czy jest lepiej zrobiony niż CREO pro5.0?

1 polubienie

Prawdę mówiąc, nie wiem, nie miałem dostępnego Creo Pro 5.0.

Aby zilustrować moje pytanie, kilka zdjęć:

1 - Tekstura na części:

2 - Pokój w sypialni:

3 - Renderowanie:

Witam

Spotkałem się z trenerem i zadałem mu pytanie (a raczej klej).

Wynikałoby to z zarządzania światłami, poprzez zmianę ich intensywności.

Udało mu się wygenerować obraz z teksturą po 15/20 minutach po przetestowaniu wielu różnych ustawień.

Myślę, że to idzie dalej i trzeba też dostrzec kolory pomieszczenia pod teksturami.

Ciąg dalszy nastąpi...

S.B

Witam 

Udało mi się zrobić podstawowe renderingi za pomocą Creo 2.0, ale unikam zbytniego dotykania świateł, ponieważ szybko się komplikuje. Więc nie mogłem ci w tym pomóc

1 polubienie

Eureka, znalazłem to.

To od intensywności świateł odgrywa rolę, a także od intensywności i jasności koloru.

Ale to, co jest najważniejsze, to obraz tekstury.

W moim przypadku wziąłem .jpg obrazu i przekształciłem go za pomocą edytora obrazów w .tx3

To jest TEN ważny punkt.

Tomalam, ponieważ jesteś jedyną osobą, która odpowiedziała, za kłopot dostaniesz punkty.

S.B

1 polubienie

To prawda, że raz dałam się nabrać na intensywność, bez względu na to, ile nałożyłam na fluorescencyjną żółć, miałam gęsią kupę!

ps:Dzięki za punkty