Tworzenie układu współrzędnych przez obrócenie innego układu współrzędnych

Witam

Staram się tworzyć różne punkty orientacyjne w pokoju. Te układy współrzędnych są definiowane przez obroty względem siebie.

Aby to zrobić, używam narzędzia "Obrót" z warsztatów "Edytory kształtów generatywnych", ponieważ chcę tworzyć makiety, unikając korzystania ze szkicownika (tryb szkicowania).

To narzędzie działa dobrze. Jednak układ współrzędnych (utworzony układ osi) pojawia się w węźle "Główny korpus", a nie w węźle "Układy osi".

Czy możliwe jest utworzenie układu współrzędnych za pomocą tego narzędzia Obrót w Edytorze kształtów generatywnych i umieszczenie utworzonego układu współrzędnych w węźle "Układy współrzędnych osi", a nie w głównej bryle?

Na razie nie mogę tego zrobić, utworzona referencja przechodzi tjs pod głównym węzłem korpusu.

Oto obraz, który to ilustruje:

Z góry dziękuję za pomoc.

Odpowiedź jest w twoim pytaniu

Jeśli chcesz utworzyć punkty orientacyjne SVT, znacznik wykonuje

Typ układu współrzędnych: obrót osiowy i obrót niestandardowy

Częściowo nie ma potrzeby posiadania specjalnego warsztatu.

1 polubienie

Bendesarts powiedział:

Zadajesz wiele pytań, ale masz też prawo do walidacji poprawnej odpowiedzi, aby zidentyfikować rozwiązane pytania.

Dziękuję

2 polubienia

Jest to normalne, nie jest to polecenie utworzenia układu współrzędnych, jest to polecenie "transformacji" przez obrót, nawet jeśli utworzony obiekt wygląda jak układ współrzędnych, jest to tylko wynik tej transformacji.

OK. Dziękuję za odpowiedzi.

Rozwiązanie Frédérica bardzo mi odpowiada, a mianowicie tworzenie układów współrzędnych z obrotem osi.