Tworzenie podzespołu w zespole konfiguracyjnym

Witam

Rzecz wydawała mi się banalna i w końcu wcale nie ... Mam zespół (który nazywam X) z wieloma konfiguracjami i używany w innych zespołach (B, C, D itp.).

Ze względów praktycznych muszę "skompilować" kilka elementów tego montażu w podzbiór (który nazywam A). Wypróbowałem metodę " Utwórz podzespół", jednak wiązania, które są wywierane między częściami tego nowego podzespołu a pozostałymi częściami X, nie są przejmowane (w dowolnej konfiguracji), a wiązania, które są wywierane między X a zespołami B, C, D itd., również nie są przejmowane.

Myślę, że albo jest coś, co robię, a czego nie powinienem robić, albo nie robię tego i powinienem... Albo nie jest to możliwe, w takim przypadku jest to nudne... :( Czy znasz metodę na osiągnięcie moich celów?

Dziękujemy za Twój wkład

Witam

Za każdym razem należy dołączyć ograniczenie do podzbioru (niezależnie od konfiguracji), a następnie wskazać do użycia tylko na wybranej konfiguracji za pomocą menu "Konfiguruj funkcję". (kliknij prawym przyciskiem myszy na ograniczeniu).

configuration.png

configuration.png

Dziękuję za odpowiedź,

Ale nie mogę zrozumieć dalszej drogi...

Jeśli chcę, tworząc podzbiór, ostrzega mnie, że pewne ograniczenia i funkcje zostaną złamane, a to jest dokładnie to, czego staram się uniknąć... (patrz PJ) Nie wszystko zrozumiałem, czy możesz trochę wyjaśnić tę koncepcję...

capture.jpg

Przepraszam, na początku nie rozumiałem dokładnie problemu. mea culpa :)

Funkcja "List External References" powinna wskazywać relacje między podzbiorami.
W takim razie musi być problem na tym poziomie.

reference_ext.png

reference_ext.png

musi to być spowodowane tym, że twoje funkcje opierają się na krawędziach lub powierzchniach należących do części, które nie będą przesuwane w "A".

Można spróbować ocenić szkice tych funkcji (tak, aby nie mieć już żadnych zewnętrznych referencji), a następnie ponownie wykonać podzespół.

1 polubienie