Rzecz wydawała mi się banalna i w końcu wcale nie ... Mam zespół (który nazywam X) z wieloma konfiguracjami i używany w innych zespołach (B, C, D itp.).
Ze względów praktycznych muszę "skompilować" kilka elementów tego montażu w podzbiór (który nazywam A). Wypróbowałem metodę " Utwórz podzespół", jednak wiązania, które są wywierane między częściami tego nowego podzespołu a pozostałymi częściami X, nie są przejmowane (w dowolnej konfiguracji), a wiązania, które są wywierane między X a zespołami B, C, D itd., również nie są przejmowane.
Myślę, że albo jest coś, co robię, a czego nie powinienem robić, albo nie robię tego i powinienem... Albo nie jest to możliwe, w takim przypadku jest to nudne... :( Czy znasz metodę na osiągnięcie moich celów?
Za każdym razem należy dołączyć ograniczenie do podzbioru (niezależnie od konfiguracji), a następnie wskazać do użycia tylko na wybranej konfiguracji za pomocą menu "Konfiguruj funkcję". (kliknij prawym przyciskiem myszy na ograniczeniu).
Jeśli chcę, tworząc podzbiór, ostrzega mnie, że pewne ograniczenia i funkcje zostaną złamane, a to jest dokładnie to, czego staram się uniknąć... (patrz PJ) Nie wszystko zrozumiałem, czy możesz trochę wyjaśnić tę koncepcję...