Cześć Stefbeno i Sylk.
Jeśli chodzi o przegląd projektu, będzie on więcej niż ważny! i liczę na rady firm, które będą je produkować, ale tylko wtedy, gdy sami jak najlepiej określimy, czego chcemy .
Rzeczywiście, nie przedstawiłem Ci wszystkich szczegółów całej sprawy ani specyfikacji, ponieważ nie chciałem mieć poczucia, że daję Ci dziecko i zmuszam Cię do pracy, ale po prostu skorzystać z Twojej pomocy.
Ale żeby zaspokoić ciekawość i mieć pełniejsze wyobrażenie (co jest normalne przy myśleniu o rozwiązaniach), załączam całe modelowanie (krok), a także kilka wyjaśnień. Część , o której mówimy od początku tego wpisu, to "spód wallboxa", na którym montowane są podzespoły elektroniczne oraz na "The now nazwa: headboard" złącza. Ta część jest następnie zamykana przez "Plastikowy kaptur" , aby uszczelnić całość. Ten kaptur ma drugą funkcję, którą jest dodawanie opcji, ale bardziej niż dużo tekstu, spojrzenie będzie bardziej wymowne.
Z powodu braku informacji z mojej strony, pomysł stefbeno nr 2 nie działa, ponieważ z części, którą znasz, "czcionki obudowy" i wezgłowia nie da się rozdzielić, z drugiej strony pomysł nr 1 jest dość interesujący i wydaje mi się, że dobrze jest go wykorzystać.
- Żółty kawałek to ten, który znasz.
- Szary element to kaptur.
- Części w kolorze niebieskim to pola opcji
- Części w kolorze fuksji są żaluzjami, gdy nie ma skrzynek opcji.
Być może zauważysz jakieś różnice w modelowaniu, szczególnie na stawie, bo przesyłam Ci wcześniejszą wersję kroku.
Bernard.
assboitier.step
1 polubienie
@bernard.bouffil: Bardzo dziękuję za udostępnienie.
Moje małe uwagi:
- Kaptur nie odleci po 10, aby go przytrzymać... Powiedziałbym, że 6 może wystarczyć.
- To skrzyżowanie wydaje mi się gniazdem dla EMM##des:

Myślę, że bez zmiany całkowitej objętości (szerokości i wysokości) można obejść tę klatkę schodową i mieć płaskie skrzyżowanie: trzeba trochę podnieść niebieskie skrzynki i może zejść po podłodze żółtego pokoju, nawet jeśli oznacza to lekkie cofnięcie grzejnika.
- Śruba w lewym górnym rogu koliduje ze złączem (ale widziałeś to już wcześniej).
Witaj Stefbeno,
Miałem w 1 wersji, włożyłem 6. Ale biorąc przykłady na skrzynkach ściennych o prawie identycznych rozmiarach , mniej więcej co 10 cm znajdowała się śruba, z której dodaję 4, wyobraziłem sobie, że jest to konieczne do "zgniecenia" uszczelki.
Jeśli chodzi o skrzyżowanie, które mi pokazujesz (gniazdo kłopotów), jak widziałeś w pomieszczeniu, które zmodyfikowałeś, zmieniło się, aby uniknąć tego gniazda em...
Zmieniłem też położenie łączeń na niebieskich kopertach i fuksjowych okładkach. Teraz wchodzą do otworów w otworze na i celują w otwory montażowe maski, które stały się ślepe. Pozwala to uniknąć połączeń i obróbki, które znajdowały się pod każdą śrubą.
Wciąż nad tym pracuję .
Bernard.
Chodzi o to, aby staw był odpowiednio ściśnięty.
Ponieważ nie wydaje się, że znajdujesz się w bardzo ograniczonym środowisku (wstrząsy, ciśnienie), to geometryczna precyzja części określi liczbę. Byłoby lepiej, gdyby części były prawidłowo sparowane u podstawy, zamiast musieć je forsować.