Witam, chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest nagranie pliku dwg z bryły zestawu i czy każdy podzbiór jest zablokowany przed rejestracją? A jeśli tak, to w jaki sposób?
Witam
Jeśli dobrze rozumiem, masz 2 potrzeby:
- Zapisz zestaw w DWG: tam, nie ma problemu, zapisz jako / dwg.
- Blokuj każdy S/E: Nie widzę, co chcesz zrobić
Witam;
Ja też nie do końca rozumiem pytanie... (Co masz na myśli mówiąc "zablokowany", zablokowany lub zapisany jako blok DWG?)
Jeśli chcesz utworzyć różne bloki ze swoich podzespołów, od zespołu głównego do *.dwg, nie sądzę, aby było to możliwe, chyba że zapiszesz je niezależnie, przekonwertujesz na blok, a następnie ponownie zbudujesz plik DWG z podzespołami.
Nie jestem nawet pewien, czy można to zrobić za pomocą makra w Solidworks.
Nawiasem mówiąc, nie jestem pewien, czy Solidworks wie, jak tworzyć bloki za pomocą...
Pozdrowienia.
Witam tak, chciałem, aby każda część i zestaw były zablokowane, aby uniknąć całkowitego okablowania dwgs. lub unikaj ponownego blokowania każdego elementu zestawu niezależnie.
Podejrzewałem, że tak naprawdę nie ma żadnych rozwiązań, ale nadzieja sprawia, że żyjemy ^^ dziękujemy za odpowiedzi.
…
Przewodowy!???
Nie mówisz o rysunkach 2D, ale o eksportach dwg 3D?
Nie jest to logiczne w porównaniu z tytułem.
Rozumiem coraz mniej.
Pozdrowienia.
[TRYB Zozo spala neuron ON]
ON Block Translator: oznacza blokowanie, a nie szkic zamieniony w blok
[quote="charly.pillot, post:1, topic:110264"]
DWG z bryły zbioru
[/cytat] Tak więc ASM przekształcił się w DWG
[quote="charly.pillot, post:1, topic:110264"]
aby każdy podzbiór był zablokowany przed rejestracją
[/cytat] Aby wszystkie ograniczenia zespołu zostały zachowane
Pytanie za trzy ruble i 2 kopiejki
Jeśli najpierw przekształcimy ASM w . PART, a następnie przekształcamy go do DWG, czy wszystkie składniki nie zostaną zablokowane?
Z drugiej strony, witaj aktualizacja w przypadku modyfikacji oryginalnego ASM
[TRYB zozo spala neuron /WYŁĄCZ]
Witam
Myślę , że @Zozo_mp właściwie spalił neuron na nic .
W czasie, gdy używam oprogramowania, nigdy nie byłem w stanie wykonać eksportu DXF/DWG innego niż widok, powierzchnia, stan rozwinięty lub MEP.
Miałem już prośby od klientów lub podwykonawców, którzy chcieli mieć ten typ pliku do swojego oprogramowania CAD, ale SW (o ile mi wiadomo) nie jest w stanie tego zrobić.
Z drugiej strony bardzo dobrze otwiera pliki DWG 3D, klienci dostarczyli mi już kilka...
I odpowiadając @Zozo_mp , tak, ten manip wszystko blokuje. Zespół znajduje się w elemencie wielobryłowym i dlatego jest całkowicie nieruchomy. Robię to bardzo często dla pewnych uproszczeń.
Powodzenia.
Witam
aby wyeksportować SW 3D do dwg 3D, musisz przejść przez format wymiany 3D, taki jak x_t, step, iges, sat itp. Format, który można zaimportować do programu AutoCAD.
Nie znam metody eksportu bezpośredniego.
Witam
Po prostu zmieniłem kategorię, aby uniknąć nieporozumień.