Tworzenie rodziny części niemożliwe w solidworks 2020/windows 10/office 365

Cze wszystkim

Moje biuro projektowe zostało niedawno wyposażone w nowe stacje CAD z konfiguracją premium... super! Z wyjątkiem 2, na wszystkich z nich znajdujemy ten sam problem: niemożliwe jest stworzenie rodziny części. Wstawianie/tabela/rodzina części, puste lub automatyczne, nic się nie dzieje.

Po wielu odinstalowaniach, ponownej instalacji solidworks i office, wyczyszczeniu rejestru, zawsze ten sam problem.

Porównaliśmy wszystko z 2 stacjami, na których wszystko działa poprawnie i nic nie znaleźliśmy.

Najbardziej szalone jest to, że gdy uruchamiasz oprogramowanie w trybie administratora, działa to; Problem w tym, że w tym trybie dostęp do pliku na serwerze firmowym nie jest możliwy.

Pomóżcie proszę!

Witam

Skoro masz dostęp do narzędzia Mycad, zakładam, że jesteś w trakcie konserwacji. Szybciej będzie, jeśli otworzysz zgłoszenie na infolinii, a oni przejmą kontrolę nad Twoim komputerem, aby zobaczyć, co jest nie tak.

Z pamięci, mieliśmy ten sam problem na stacji roboczej, a komputer wrócił do starszej wersji programu Excel, aby rozwiązać problem.

1 polubienie

Bilet oczywiście został już otwarty, czekam na odpowiedź (bilet nadal nie został przypisany); To naprawdę blokujący problem:

Na 2 stacjach roboczych wszystko działa dobrze, na 2 innych niemożliwe do stworzenia, ale możliwa edycja, a na ostatniej nie jest możliwe ani tworzenie, ani edycja.

Jeśli chodzi o przejście na wcześniejszą wersję Excela, biorąc pod uwagę, że korzystamy z Office 365 z automatycznymi aktualizacjami, nie jestem pewien, czy jest to możliwe.

Witaj @surfer pieniędzy

Jeśli działa w trybie administratora i KO w trybie użytkownika, pachnie to uprawnieniami, które nie są gdzieś przypisane do dwóch danych stacji roboczych.

Pozdrowienia

1 polubienie

Cóż, wszyscy użytkownicy są administratorami swojej stacji roboczej...

Zobacz ten temat między innymi:

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/office365-et-solidworks-2017?page=1

1 polubienie

Mam ten sam problem i jest to ustawienie administracyjne , pod win10, 

Byłbym "need admin" na network=> więc lokalny solidworks działa na górze, ale moje zarządzanie skrzynką narzędziową w sieci jest zablokowane.

Historia praw do zapisu po linkach do serwera 

Konieczna pełna kontrola, bo posiadanie prawa do opisywania w sieciach w Win10 nie oznacza cały czas pisania prawa do opisywania ..... z biurem!!

Wciąż szukamy sposobu na obejście tego problemu 

1 polubienie

Naprawiono błąd, ale w trybie ciężkiej artylerii: formatowanie i ponowna instalacja.

Formatowanie i ponowna instalacja były szybsze niż naprawienie problemu;

Naprawiono błąd, ale w trybie ciężkiej artylerii: formatowanie i ponowna instalacja.

Formatowanie i ponowna instalacja były szybsze niż naprawienie problemu;

Pełna kontrola nad stacjami roboczymi została przyznana użytkownikom, ku rozpaczy działu IT, ale hej, kiedy trzeba, musi być.

1 polubienie