Witam
Pytam Was ponieważ mam problem z projektem, a co za tym idzie z montażem 2 sztuk.
1. kawałek to rodzaj drutu, który utworzyłem za pomocą splajnu i ze względu na jego grubość utworzyłem płaszczyznę na jego końcu , na której zbudowałem okrąg o pożądanym promieniu, a tym samym udało mi się zbudować drut wzdłuż splajnu. Nie mogę jednak mieć 2 końców tengant (czego chcę), ponieważ potrzebuję, aby 2 końce były płaskie, więc odciąłem jeden z końców , określając wymiar, tj. odległość w y (pionowo) między tymi 2 końcami. Następnie zrobiłem powtórzenie wzdłuż płaszczyzny (w obu kierunkach).
Następnie 2. element to wytłaczany kwadrat z otworem w środku, dzięki czemu usuwa się materiał o określonej grubości. Następnie chcę włożyć 1. część do tego kwadratu (w kontakcie z krawędziami usuwania materiału) podczas montażu. Ale zanim to wszystko nastąpi, muszę stworzyć przędzę w ten sam sposób, czyli oczywiście używając tego samego szkicu, co 1. sztuka, a następnie usunąć materiał. Jednak 1. sztuka (druty) nie mieści się w miejscu dla nich zarezerwowanym, a mianowicie w usuwaniu materiału. Muszę to zrobić ze wszystkich 4 stron usuwania materiału z kwadratu.
Udało mi się podać te same wymiary, ale problem może wynikać z przecięcia części drutu na jednym końcu, ale ostatecznie wymiary pozostają takie same.
Zamierzam dołączyć 2 elementy, a także zespół, aby było jaśniej, ponieważ wyjaśniając w ten sposób, nadal jest to skomplikowane do zaprojektowania. Zamierzam również zamieścić zrzuty ekranu.
Tutaj poniżej zdjęcie szkicu nici, następnie jedno z miejscem, w którym przeciąłem , aby powierzchnia końca była płaska , następnie jeden ze wzorów (powtórzenie nici (40 nitek)), a następnie zdjęcie kwadratu pokazujące usunięcie materiału odpowiadającego nitom, gdzie postępowałem w taki sam sposób jak nici (po 20 z każdej nici). bok planu, więc w sumie 40 i esnuite zrobiłem miror i to samo dla 2 strony) i na końcu przekrój kwadratu ze szkicem gwintu.
Jeśli ktoś ma pomysł, jak to zrobić, może mi to ogromnie pomóc.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Crdt,
Dawid.
syn.sldprt