Meci m.blt, z drugiej strony na moim robótce (zakładki) są przymocowane do kawałka, nie ma przestrzeni między zakładkami a korpusem. Czy sądzimy, że byłoby możliwe wykonanie nachylenia tylko na górze i pozostawienie dołu płaskiego?
Dziękuję
Meci m.blt, z drugiej strony na moim robótce (zakładki) są przymocowane do kawałka, nie ma przestrzeni między zakładkami a korpusem. Czy sądzimy, że byłoby możliwe wykonanie nachylenia tylko na górze i pozostawienie dołu płaskiego?
Dziękuję
Ach ok, w rzeczywistości są to "zbocza" przez zgniatanie, co tłumaczy podwójne rozdarcie i boczne "wybrzuszenie". I że jest to tak skomplikowane do osiągnięcia przez składanie. Albo i nie... Na pierwszym zdjęciu wygląda jak zagniecenie, język nie wygląda płasko pod spodem.
Tak, masz absolutną rację. Po tym wolę, aby nie było języka, który wystaje spod spodu. Pod spodem jest bezużyteczny. Chciałbym po prostu nachylenie na górze bez pustej przestrzeni z ciałem. Nie sądziłem, że będzie to tak skomplikowane do zrobienia....
Dobranoc
To, co możesz zrobić, to wybrać spód elementu jako płaszczyznę szkicu, narysować okrąg o większej średnicy niż część i zastosować usuwanie materiału. Spowoduje to "przecięcie" spodniej części zakładek poprzez ich wyrównanie.
Moim zdaniem te nachylone wypustki mają funkcję przeciwstawiania się obrotowi obrabianego przedmiotu w jednym kierunku... I dlatego musi wystawać poniżej. Jeśli nie, to jaki jest sens tych formularzy?
To powiedziawszy, dołączony jest roztwór objętościowy bez przeregulowania.
CZĘŚĆ Bter.SLDPRT ( 156.6 KB)
Nie wiem, co proponował m.blt, ale w objętości, jeśli nachylona płaszczyzna jest "płaska", można utworzyć płaszczyznę (Geometrię odniesienia) nachyloną w odpowiedni sposób, a następnie usunąć materiał do płaszczyzny. Na swoim szkicu musisz przedłużyć krawędź w okrągły sposób, aby dobrze wyglądała na twoim kawałku.
Wielkie podziękowania dla was wszystkich, to naprawdę miłe, że mi pomogliście, dzięki wam będę mógł iść do przodu. Miłego wieczoru i zadbaj o siebie.