Witam
To pytanie wydaje się głupie, ale nie jest dla mnie jasne.
Czy dobrze jest stworzyć nowy pokój z już istniejącego?
Robię to, gdy muszę na przykład stworzyć dwie elementy, które do siebie pasują. Czyli mam już wymiary startowe i nie muszę iść i mierzyć na drugiej części?
Czy to zła metoda?
Czy ma to wpływ na EPDM na poziomie wersji i/lub poprawek?
czy powinienem użyć/wolę zapisać pod i otworzyć (lub nie otworzyć, ale lepiej otworzyć pokój, jeśli zrobię to od razu...)
bàv,
1 polubienie
Witam
Jeśli dobrze rozumiem, moim zdaniem nie ma przeciwwskazań.
Ale jaka jest dokładna metoda? Z jedną częścią wkładaną do drugiej?
Alternatywnie można również tworzyć części w kontekście złożenia, korzystając z funkcji "Brak odnośnika zewnętrznego":
http://help.solidworks.com/2012/French/SolidWorks/sldworks/Controlling_Creation_of_External_References.htm
1 polubienie
Witam
Brak wpływu między kopiowaniem/wklejaniem pliku a zapisywaniem jako.
Jedyne niuanse można znaleźć w numeracji plików, zwłaszcza jeśli podążasz za licznikiem. Pojawia się pytanie, kiedy dzwonisz do tego licznika. Do zobaczenia.
Należy również uważać na informacje na karcie danych. W przypadku kopiowania dokumentu, który został już wypełniony, może być konieczne usunięcie mapy danych z nowego pliku lub przynajmniej niektórych właściwości. Dotyczy to w szczególności wpisanego indeksu (kopia eksponatu Ind.C daje ocenę A).
2 polubienia
Dobra uwaga od Benoit LF (jak zawsze ;-) ) na temat danych karty danych, która również zostanie skopiowana.
Jak więc sobie z tym poradzić? Jako, że poradzimy sobie z 5 liniami zmian w EPD, będziemy mieli co najmniej 20 właściwości do zresetowania do 0 w przypadku kopiowania.
Myślałem o uruchomieniu makra (lub makr) SW, aby zresetować właściwości, aby uruchamiały się zaraz po kopiowaniu podczas edycji. Ktoś ma inne rozwiązanie?
1 polubienie
Dziękuję @froussel, spróbuję! :)
Aby zresetować do 0 (lub innego niż 0, jeśli o to chodzi!) Właściwości EPDM Podczas kopiowania pliku dostępna jest funkcja: na poziomie karty danych, po wybraniu pola edytowalnego, można wybrać jego wartość domyślną. Jest to szczególnie przydatne podczas tworzenia kopii pliku.
Trochę czytania tutaj, zwłaszcza ze strony 163: http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/19/01/2015/administration_guide.pdf
1 polubienie