Witam, chciałbym stworzyć ukośne rowki na na płaskiej powierzchni łba jak podkładka bezpieczeństwa http://cdn.nord-lock.com/wp-content/uploads/2012/05/sp_washers1-625x287.jpg (powierzchnia zewnętrzna) ale nie wiem jak się do tego zabrać, jeśli masz utwór to mi pomoże, dziękuję.
Możesz odzyskać pliki tutaj
http://www.nord-lock.com/nord-lock/wedge-locking/washers/dimension-lists/
w przeciwnym razie zrobisz podkładkę
oraz podniesienie materiału zgodnie z profilem i powtórzenie kołowe
Ta sama zasada odnosi się do drugiej strony
To proste
@+ ;-)
Z drugiej strony uważaj, aby niepotrzebnie nie obciążać swojego pokoju. Idealne odwzorowanie graficzne niekoniecznie jest przydatne, a powtórzenie tego stylu sprawia, że pomieszczenie staje się znacznie cięższe. W przeciwnym razie dla metody gt22 podałeś zasadę.
Oto twój krążek
Szanse są naciągane, liczy się zasada
@+ ;-)
To jest dokładnie to, co chcę zrobić, ale nie mogę tego zrobić pomimo całej mojej siły woli. Mogę usunąć materiał z okrągłym powtórzeniem, ale nie mogę nadać pochyłego kształtu (trójkąt w objętości)
pokaż swój plik, jeśli nie jesteś w 2018 roku ;-)
wiedzieć, dokąd to nie zmierza
@+ ;-)
Cholera, jestem w 2018 roku. Cóż, zamierzam się przebić, w końcu znajdę rozwiązanie.
pokazuje jakiś zrzut ekranu
wiedzieć, dokąd to nie zmierza
@+
zobacz mój załączony plik SW 2017
Musisz tylko postępować zgodnie z procedurą
rondelle_de_securite_cdn_nord_lock.sldprt
Bardzo mi to pomaga, powiedziałem sobie, że muszę stworzyć dodatkową płaszczyznę, aby mieć objętość, próbowałem z okrągłą płaską płaszczyzną krążka (niemożliwe), ale musiałem wziąć samolot od przodu. Cóż, powinienem sobie poradzić. Dziękuję.
Edit: To wszystko dobrze dla mnie, dziękuję
vis.jpg
@dams
Jeśli problem został rozwiązany
Po prostu zamknij pytanie, klikając przycisk Rozwiązane
po prawej stronie odpowiedzi, która umożliwiła udzielenie przewodnika
Umożliwi to innym czytelnikom, którzy mają ten sam problem
, aby znaleźć solucję tuż pod pytaniem
Z góry dziękuję
@+ ;-)
To tyle dla mnie, to już zrobione. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Wrócę do ciebie po prążkowaną podkładkę. Udało mi się zrobić rowki na czole mojej, z drugiej strony nie zdawałem sobie sprawy, ale cięcie jest nachylone, patrz zdjęcie, nie wiem, jak to zrobić, ponieważ na moim szkicu cięcie jest proste.
Zamieszczam zdjęcie dla lepszego zrozumienia, zrobiłem trójkąt obok widoku przekroju, aby wskazać kierunki nachylenia. Istotne jest dla mnie, aby cięcie było skierowane bez nachylenia, ponieważ w innej części służy jako koło zębate, a kontakt jest tylko bardzo częściowy.
vis_dembout.jpg
tak jak jesteś na SW 2018
Nie będę w stanie nic zrobić
Jeśli twój trójkątny element materii jest pionowy, zobacz ograniczenia
Twoje cięcie musi być pionowe, podobnie jak Twoje powtórzenia
Tworzy mapy, aby zobaczyć stronę zewnętrzną i wewnętrzną
@+ ;-)
Sprawdziłem wszystko, wszystko jest prostopadłe. Umieściłem płaszczyznę szkicu w tle, zrobiłem pomiar na dole i na górze prążkowania i mam około 2 dziesiątych różnicy (0,39 mm na górze i 0,21 mm na dole), podczas gdy powinienem mieć 0,4 na górze i na dole. Nie rozumiem.
Ten sam problem mam na innej części, której używam jako koła zębatego, ale ponieważ długość rowka jest znacznie większa, różnica jest jeszcze większa.
vis_dembout2.jpg
Możesz być prostopadły, ale nie poziomy ani pionowy
Więc sprawdź, czy jesteś poziomy, czy pionowy
@+ ;-)
Czuję się dobrze w pionie i poziomie, jak to ma się do głowy.
no to po sprawdzeniu wydaje mi się, że znalazłem problem
Faktem jest, że powtórzenia zostały wycięte w poprzednich cięciach
Zobacz załączone zdjęcie, czerwona linia odpowiada rogowi pozostałego elementu
Więc teraz, jeśli chcesz, aby każde wargi sromowe były prostopadłe
Musisz wybrać inną solucję
Tworzenie części o żądanym kształcie
i za pomocą narzędzia do łączenia odejmij tę część od podkładki, a następnie powtórz
@+ ;-)
Świetnie, przetestuję to rozwiązanie, dzięki za pomoc. Nigdy bym go nie znalazł.
no bleme to mnie bawi
i kocham ponad wszystko ............. Próba znalezienia instrukcji
Pozwala mi poznać i zrozumieć problemy związane z geometrią i logarytmem
@+ ;-)