Tworzenie skryptów wysyłkowych

Witam

Chcę utworzyć skrypt w trakcie wysyłki. Oto kroki, które należy wykonać

Rozpakuj plik

Ręczne zdefiniowanie w polu tekstowym wartości zmiennej EPDM obecnej  na naszej mapie danych

Mówienie, że wszystko jest w porządku

Utworzyłem blok startowy

Archiwizuj plik, który blokuję w składni

komunikat OK to też jest dobre

wyodrębnij I blok na składni

Blok końcowy

Czy ktoś ma jakieś przykłady, dokument lub radę, którą mógłby mi dać?

2019-02-26_21_28_05-window.png

Witam

W rzeczywistości wysyłanie nie jest zbyt dobrze udokumentowane, ale działania są dość proste do zrozumienia i skonfigurowania, ponieważ wszystkie są wstępnie utworzone.

w przypadku okien tekstowych należy użyć polecenia "Edytuj obszar" przechowywać są zawarte w zmiennej tymczasowej, a następnie ponownie wstrzyknąć ją do zmiennej karty danych za pomocą opcji "Ustaw zmienne mapy"

1 polubienie

Dobry wieczór

Aby pobrać lub zarchiwizować, najprostszym sposobem jest użycie tego: %PathToSelectedFile%

Dla obszaru edycji należy zdefiniować zmienną środowiskową, a następnie zmienną typu "Static String", która pozwoli na pobranie tego ręcznego wpisu. Następnie musisz użyć funkcji "ustaw zmienne karty", aby wstrzyknąć wynik do zmiennej karty.

Z grubsza uporządkowana kolejność powinna wyglądać tak, jak w załączonym zrzucie.

exemple_dispatch.jpg
1 polubienie

W przypadku zmiennej środowiskowej powinna wyglądać jak załącznik.

variable_environnement.jpg
1 polubienie

Witaj Cyrylu,

Dziękuję za szybką odpowiedź., działa idealnie.

Witaj Cyrylu,

Mam inny problem z wysyłką.

Gdy chcę wypełnić kilka plików  akcją dispacth, uruchamia się ona tyle razy, ile wybrane pliki

Następnie za każdym razem musisz wypełnić obszar edycji.

Pomysł, jak wypełnić wszystkie pliki jednocześnie.

Zobacz wideo, aby zapoznać się z zaobserwowanym pb

Dziękuję za pomoc

dispatch_renseignement_plusieurs_fichier.mp4

Witaj yannick.petit,

Czy w końcu udało Ci się stworzyć akcję Wyślij która pozwala na zbiorcze wypełnienie kilku plików, czyli jednorazowo bez konieczności wypełniania pola dla każdego wybranego pliku ?

Próbuję zrobić to samo, ale nie widzę, jak zaprogramować akcję...

Miłego dnia.

J.F.B.