Do stworzenia bramy przejściowej stworzyłem komercyjny czop, wykonując montaż (prosta rzecz z 3 sztuk i 2 nakrętek). Chciałbym, aby był to element biblioteki, ale nie mogę wybrać zespołu, tylko komponenty. Czy jest to możliwe, czy muszę go ponownie składać kawałek po kawałku za każdym razem w zestawie, który chcę.
Możesz otworzyć 3-częściowy zespół i przeciągnąć go do okienka zadań Biblioteka projektu. Z drugiej strony bądź ostrożny, komponenty zawsze będą wskazywać początkowe komponenty.
Jeśli chodzi o twoje części w zespole, czy są one wewnętrzne czy zewnętrzne w stosunku do zespołu? Idealnie, jeśli jest tylko 4-5 sztuk, prostą rzeczą do zrobienia jest zrobienie ich we własnym zakresie, co pozwala uniknąć na przykład wędrowania plików części.
W przeciwnym razie musisz wysłać utwory do biblioteki , ale szybko stają się one nieczytelne.
Zgadzam się z FUZ3D, ale na początek fazy projektowania, ponieważ aby wykonać MEP, musisz zarejestrować części poza zespołem. W przypadku biblioteki projektów tworzę folder i umieszczam w nim moje części i zespół, wystarczy dwukrotnie kliknąć folder i wybrać zespół, który chcesz zintegrować z projektem.