Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest stworzenie niestandardowego panelu bocznego?
Kto wykonałby na przykład kod, aby wyświetlić listę wszystkich plików otwartych w ciągu dnia?
Pozdrowienia
Witam
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest stworzenie niestandardowego panelu bocznego?
Kto wykonałby na przykład kod, aby wyświetlić listę wszystkich plików otwartych w ciągu dnia?
Pozdrowienia
Witam
Naciśnij R na klawiaturze.
Dziękuję a.leblanc za tę opinię,
Ale głównym pytaniem jest stworzenie niestandardowego panelu, aby między innymi wyświetlić listę plików otwartych w ciągu dnia i czas spędzony na nim
Pozdrowienia
W takim razie nie wiem.
Być może istnieją narzędzia MyCAD, które na to pozwalają.
Pozdrowienia
Nie wydaje mi się, aby istniało do tego narzędzie Mycad, ale można je dość łatwo (chyba) zintegrować z narzędziem LOCALHELP
Dobry wieczór
Tak, istnieje możliwość dodania paneli po prawej lub lewej stronie.
W tym celu potrzebny jest zestaw SDK posiadanej wersji oprogramowania, program Visual Studio Express oraz znajomość języka VB lub C#.
W rzeczywistości musisz utworzyć dodatek. Nie jest to takie skomplikowane, ale wymaga dużej wiedzy programistycznej.
Pozdrowienia.
Dziękuję za odpowiedź, tego się bałem, ale tak odszedłem, aby zainstalować apisdk solidworks cf ten film: https://www.youtube.com/watch?v=9QB2gtHUeT0
a także Visual Studio Express na bieżąco informuję o postępach.
Dobry wieczór
Najtrudniej jest tak naprawdę nie stworzyć dodatku (jeśli masz dobrą bazę programistyczną), ale zarejestrować go w rejestrze ... Dassault mógł dostarczyć plik exe, aby ułatwić rejestrację.
Radzę zacząć od szablonu VBAddin i pamiętać o modyfikacji docelowego frameworka (head musisz umieścić 3.5), w przeciwnym razie nie będziesz w stanie dołączyć bibliotek dll, które będą dla Ciebie przydatne.
Pozdrowienia.