Tworzy niestandardowy panel boczny

Witam

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest stworzenie niestandardowego panelu bocznego?

Kto wykonałby na przykład kod, aby wyświetlić listę wszystkich plików otwartych w ciągu dnia? 

Pozdrowienia

Witam

Naciśnij R na klawiaturze.

1 polubienie

Dziękuję a.leblanc za tę opinię,

Ale głównym pytaniem jest stworzenie niestandardowego panelu, aby między innymi wyświetlić listę plików otwartych w ciągu dnia i czas spędzony na nim

Pozdrowienia

1 polubienie

W takim razie nie wiem.

Być może istnieją narzędzia MyCAD, które na to pozwalają.

Pozdrowienia

1 polubienie

Nie wydaje mi się, aby istniało do tego narzędzie Mycad, ale można je dość łatwo (chyba) zintegrować z narzędziem LOCALHELP

1 polubienie

Dobry wieczór

Tak, istnieje możliwość dodania paneli po prawej lub lewej stronie.

W tym celu potrzebny jest zestaw SDK posiadanej wersji oprogramowania, program Visual Studio Express oraz znajomość języka VB lub C#.

W rzeczywistości musisz utworzyć dodatek. Nie jest to takie skomplikowane, ale wymaga dużej wiedzy programistycznej.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, tego się bałem, ale tak odszedłem, aby zainstalować apisdk solidworks cf ten film: https://www.youtube.com/watch?v=9QB2gtHUeT0

a także Visual Studio Express na bieżąco informuję o postępach.

1 polubienie

Dobry wieczór

Najtrudniej jest tak naprawdę nie stworzyć dodatku (jeśli masz dobrą bazę programistyczną), ale zarejestrować go w rejestrze ... Dassault mógł dostarczyć plik exe, aby ułatwić rejestrację.

Radzę zacząć od szablonu VBAddin i pamiętać o modyfikacji docelowego frameworka (head musisz umieścić 3.5), w przeciwnym razie nie będziesz w stanie dołączyć bibliotek dll, które będą dla Ciebie przydatne.

Pozdrowienia.