Należy użyć narzędzia konfiguracyjnego przybornika w menu Windows "Start/Wszystkie programy/SolidWorks 20xx/Narzędzia SolidWorks/Ustawienia Toolbox 20xx"
W kroku 1 skopiuj normę (e.g. ISO) i zapisz tak, aby folder zawierający i inne komponenty przybornika został "utworzony".
Po zapisaniu będziesz mógł edytować kreatora wiercenia, dodawać rozmiary, zmieniać nazwy otworów... (pamiętaj, aby nagrywać)
W kroku 2 będziesz mógł zmienić nazwy, dodać rozmiary...
W ten sposób, dodając komponenty, będziesz mógł wybrać swój własny standard. To samo w asystencie przekłuwania, będziesz mieć dostęp do nowego standardu...
EDIT: No cóż, w końcu mam problem ze zmianą nazw... Muszę się trochę bardziej przyjrzeć
EDIT 2: Przetestowałem to trochę i konieczne byłoby wyeksportowanie danych do Excela i zmodyfikowanie kolumny "Numer części" tak, aby w nomenklaturze mieliśmy tę właściwość, która będzie wyświetlana w kolumnie "Numer części"
Narzędzie do importu i eksportu z Excelem jest po prostu idealne.
Skopiowałem też normę ISO, aby stworzyć inne rodzaje.
Cóż, teraz mój problem polega na tym, że właśnie zdałem sobie sprawę, że toolbox działa tylko z licencjami premium i professional, a oczywiście mamy tylko licencję premium, a reszta jest standardowa..... -_- (bądźmy spokojni, pijmy świeżo...)
Jeśli chcesz utworzyć o określonych rozmiarach, zwłaszcza M14, którego często brakuje na standardowych listach, musisz upewnić się, że umieściłeś ułamek dziesiętny w kroku 2.0, a nie tylko 2, w przeciwnym razie wystąpi problem podczas budowania.
Miałem ten problem podczas budowania własnej listy z CHC 4762 i wkrętów H z drugiej strony nie na wkrętach dociskowych. (Myślę, że jest problem z równaniami, które budują głowy)
Jest to nadal prawdą w wersji z 2019 roku, nie wiem, czy zostało to rozwiązane w 2020 roku.