Dla mnie górny samolot jest bardzo ważny, ale ten po prawej czy z przodu, każdy ma swoje zdanie na temat naszego sprzętu i nikt nigdy się z nim nie zgadza.
Więc dla nas nie jest to ważne. Co może wyjaśniać, dlaczego nigdy nie widziałem tego szczegółu. (dla mnie!)
Górna płaszczyzna to podobno ziemia, więc rzeczywiście nie ma żadnej dwuznaczności.
W przypadku innych ujęć, jak powiedziałby Perceval, " Północ, w zależności od tego, jak jesteś postrzelony, zmienia wszystko ".
Ale w wartościach bezwzględnych mamy prawo uznać, że płaszczyzna frontowa to pomieszczenie widziane od frontu. Zwłaszcza, gdy szukasz harmonii i spójności między częściami, zwłaszcza gdy mają być eksportowane w identycznych pozycjach i odniesieniach.
Po prawej płaszczyźnie jest to znacznie bardziej dyskusyjne; Widać to z punktu widzenia, jaki mamy na pomieszczenie, gdy odwracamy się w prawo (przeciwnie do ruchu wskazówek zegara), podczas gdy technicznie powinien to być widok z prawej strony pokoju...
Powiecie, że jestem kiepski, ale to rozwiązanie, jeśli nie jest głupie lub pozbawione zainteresowania, zmusza mnie do przepisania ujęć szkicowych i innych relacji, co nie cieszy mnie zbytnio. Ale to może nie być najgorsze...
Uważaj, to, co zakreśliłeś na niebiesko, jest symetryczne " poprzez ponowne użycie " obiektu ze środkiem ciężkości ustawionym symetrycznie, ale zawsze będziesz miał tę samą część, ostatnia tworzy symetryczną część (jak lewa ręka i symetryczna prawej ręki, podczas gdy pierwsze 4 to twoja prawa ręka "obrócona o 180°" w przestrzeni! wzdłuż innej osi.
Jeśli chodzi o pozycjonowanie, niezależnie od wybranej płaszczyzny, wynik (nawet w SW2025SP2) będzie symetryczny umieszczony na przedniej płaszczyźnie w twoim własnym kawałku, ponieważ programiści musieli pomyśleć sami sobie! Nie zależy nam na symetrii podążającej za żadną płaszczyzną, nawet nachylona da takie same wyniki, więc! Postawmy na prostotę! Dziękuję DEV. 2 dolce oprogramowania, które nadal wydobywają samorodki bez testowania ich przez prawdziwych użytkowników, aby zrozumieć ich oczekiwania!
Podobnie ta słynna funkcja body-move/Copy (która nie jest tą, dla której masz dostępną ikonę), której nie możesz zmodyfikować ani utworzyć bez przejścia przez ASM, który następnie usuniesz!! Wielka sztuka!