Muszę zrobić wycisk dla klienta w płycie o grubości 20mm.
W tej wnęce operator będzie musiał umieścić część o skomplikowanych kształtach, taką jak samochodowy rurociąg pneumatyczny.
Problem polega na tym, że część po prostu wyjdzie z wtryskarki i dlatego nie zostanie wycofana.
Klient dostarcza mi CFD części na końcowej stronie, tak na zimno i po wyjęciu
Rozmiar śladu, który ma zostać wykonany, będzie zatem większy niż element CFD!!
W jaki sposób mogę wykonać wycisk mojej części na płycie, biorąc pod uwagę niewykonane usunięcie?
Najbardziej odpowiednia wydaje się być funkcja odcisku palca, tylko wzór użyty do obliczenia wypłaty różni się od tego dostarczonego przez mojego klienta.
Czy możliwa jest zmiana tej formuły, czy istnieje inne rozwiązanie?
Dla mnie pomysł polegałby na tym, aby zastosować do twojego kawałka (dfn) "powiększenie" zdefiniowane przez twoje usunięcie, a następnie odjąć je od twojej 20-milimetrowej płytki lub użyć funkcji wycisku poprzez odznaczenie usunięcia.
To trochę hack, ale hej, powinieneś uzyskać pożądany rezultat.
Mam trochę kłopotu ze zrozumieniem, że formuła dostarczona przez Twojego klienta jest dla mnie inna, musi w końcu dać Ci procent wypłaty i to właśnie ta informacja jest wymagana przez solidworks do stworzenia odcisku. Zobacz link
Tak więc z formy wykonuje się 1/3 usunięcia, a 0,4 musi być funkcjonalnym zestawem twojego odcisku.
Dla mnie powinieneś wziąć maksymalną ocenę na swoim dfn, zastosować do niego formułę, a następnie porównać uzyskane kursy z oceną dfn, która da ci lukę, a następnie odjąć procent, który będziesz musiał zastosować do wypłaty na swoim śladzie.
Tak, rozumiem, co masz na myśli, ale dodanie 0,4 mm we wzorze daje mi wartość, która nie jest już proporcjonalna do oceny DFN i nie mogę dodać tego parametru w funkcji footprintu.
O ile nie zrobisz tego w 2 operacjach, wykonaj funkcję wycisku z skurczem 0,4% (1/3 z 1,2%) i wykonaj inną funkcję (jaką?), aby dodać prześwit 0,4 mm
Jeśli jest to kawałek objętości, możesz użyć funkcji powierzchni przesunięcia (na całej powierzchni) o wartości 0,4 mm i zszyć je, aby zmienić kształt objętości, a następnie użyć funkcji skali, aby wpłynąć na procent