Utworzyć szablon rysunku i mapę bazową?

Witam

Piszę do Was, ponieważ denerwują mnie podstawowe mapy bazowe solidworks. Chciałbym stworzyć spersonalizowany z logo mojej firmy, który automatycznie dostosowuje się do formatu papieru wybranego podczas rysowania (A4 poziomy lub pionowy, A3...)

Widziałem samouczek tworzenia szablonów rysunków, ale nie mogę uzyskać do niego dostępu.

Czy możesz mi pomóc stworzyć własne lub powiedzieć mi, czy są jakieś szablony do pobrania inne niż te dostarczone w standardzie?

Z góry dziękuję

Witam

Masz już pomysł na jego stworzenie? Jeśli tak, to może uda nam się zrobić podstawowy model... Aby wiedzieć, że w przypadku modelu rysunkowego musisz również znać właściwości, które mają być mierzone ...

Jeśli przeniesiesz mały szkic, prawdopodobnie uda mi się go dla Ciebie szybko zrobić ;)

Lub stwórz wersję zgodną ze standardami VSM

Powiedz nam/mi jeszcze raz

Dziękuję za szybką odpowiedź!

Tak, mam pomysł na kartusz (patrz szkic), myślę, że to "podstawowy" model. Po wypełnieniu chciałbym, aby data, skala, format i oznaczenie wypełniły się automatycznie, jeśli to możliwe?

A co do reszty, będę musiał utworzyć linki, aby numer był wypełniony zgodnie z plikiem, w którym plan zostanie zapisany...

Standardy VSM wpływają tylko na rozmiar pudełek, jeśli się nie mylę?

copieur20161010152835.pdf

Witam;

Na mojej stronie stworzyłem samouczki, aby dowiedzieć się, jak tworzyć mapy bazowe, zarządzać właściwościami, ...:

http://tutoriel.solidworks.free.fr/crbst_56.html

Alan

4 polubienia

Mam zamiar przygotować dla Was model A4 Portrait / Landscape i A3 ... z planem tła bezpośrednio zintegrowanym i z tekstem, w którym możesz umieścić link według swoich kawałków :) i przekazuję je Wam w tej kwestii... jak to jesli ktos szuka ich tez bedzie mial je :) ... Standardy VSM mogą obejmować część rysunku, tekst... Tolerancje... itd....

Wielkie dziękuję bardzo, to mi bardzo pomaga!

Tak dla przypomnienia, po wybraniu na przykład formatu A4 w pionie, A3 lub A0, wymiary automatycznie dostosują się do formatu arkusza, prawda?

I nie przejmuj się standardami VSM, tylko jeśli mogę mieć zewnętrzną ramę do arkusza, będzie idealnie.

Tutaj zrobiłem ci jakiś model, zostawiłem boki... Jeśli chcesz, aby był mniejszy... lub zauważyłem, że link musi być wykonany z twoimi właściwościami... i dopiero gdy skończysz, możesz to zrobić jako szablon tła ;)  ... jest to podstawowy model i zrobiłem twój szkic, ale rama jest znormalizowana zgodnie z VSM

Umieściłem wersje podstawowe i wersje modelowe, dam Wam zobaczyć, którą z nich chcecie zmodyfikować ;)

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc mi trochę pójść do przodu :)

fond_plan.zip
1 polubienie

Dziękuję za szablony, bardzo mi to pomaga, tak, będę mógł z nich korzystać i próbować tworzyć linki za pomocą samouczka dostarczonego przez Alaina.