Witam
Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za czas, który zajęło mi uświadomienie sobie, że otrzymałem odpowiedź, ale myślałem, że otrzymam powiadomienie e-mail, gdy tylko otrzymam odpowiedź i nie pomyślałem, aby zajrzeć na forum.
Krótko mówiąc, nie znałem rejestratora makr i pozwolił mi zrozumieć wiele rzeczy, więc dziękuję.
Z drugiej strony problem polega na tym, że nie rejestruje wszystkich działań tego rejestratora... Tworzenie parametrów jest w porządku, ale jeśli chodzi o powiązanie tekstów rysunkowych z tymi parametrami, nie jest to zapisywane. Cóż, aby obejść problem, zrobiłem coś trochę obrzydliwego, co działa, ale nie jest czyste i naprawdę niepraktyczne. Jest tymczasowy, zamierzam kopać głębiej, aby go poprawić.
Zasadniczo tworzę część ze wszystkimi pożądanymi parametrami i tworzę rysunek z pożądanymi tekstami, które łączę z parametrami części dzięki akcji "atrybut linku". Te dwa dokumenty zapisuję w katalogu referencyjnym.
Następnie po prostu tworzę MAKRO, które otwiera dla mnie tę część i ten rysunek. Tak więc za każdym razem, gdy tworzę nową część, mam powiązany rysunek, aby nie stracić linków.
Drobne uwagi:
1) Musisz przynajmniej utworzyć widok na rysunku, aby łącza podążały za sobą.
2) Aby teksty na rysunku zostały zaktualizowane, konieczne jest bezwzględnie zaktualizowanie również 3D. Jeśli tylko zmienimy wartość parametru w części, rysunek nie zostanie zaktualizowany. Ale jeśli wykonam również czynność w 3D (na przykład ukryję obiekt), tekst rysunku również zostanie zaktualizowany. To dość bolesne.