Potrzebuję pomocy w tworzeniu Stocksize (wymiarów) na niestandardowej właściwości SW2017,
Zazwyczaj udaje mi się znaleźć makro dla WYMIARÓW, problem polega na tym, że widzę wymiary na właściwości anglet pliku po kliknięciu na MAKRO, a nie na właściwość niestandardową.
Dziękuję za pomoc.

Czy możesz dołączyć makro?
Dziękuję
Witam
To normalne, z liniami:
Ustaw swCustProp = Part.Extension.CustomPropertyManager("")
retval = Part.DeleteCustomInfo2("", "StockSize") 'Usuń istniejące właściwości
swCustProp.Add3 "Stocksize", swCustomInfoText, StockSize, 1 'Dodaj najnowsze wartości
Dodajesz tylko swoją właściwość "Stocksize" w zakładce dostosowywania, musisz ją również dodać w innych zakładkach za pomocą funkcji " GetConfigurationNames ", którą możesz znaleźć tutaj. Przykład z listą konfiguracji znajdziesz tutaj.
Pozdrowienia
3 polubienia
Dziękuję D.roger, znalazłem to makro na tym forum, nie wiem jak zmodyfikowane,
czy możesz mi wyjaśnić ze zdjęciami, jeśli to możliwe
Witam
W tym przypadku nie będzie to łatwe!!
Zanim zaczniemy tworzyć makra, dobrze byłoby trochę potrenować język VBA, więc udzielę Ci tej samej odpowiedzi, której udzieliłem Ci już wcześniej w innej dyskusji:
" Zanim pomyślisz o VBA Solidworks, myślę, że powinieneś już zainteresować się samym językiem programowania, aby zrozumieć, jak to działa, istnieje cała masa kursów, które mogą już pomóc w rozpoczęciu pracy, takich jak TUTAJ lub TUTAJ, tak, to dla Excela, ale to nie ma znaczenia, filozofia jest taka sama: programowanie obiektowe. Wtedy i tylko wtedy możesz zainteresować się specyficznymi dla Solidworks interfejsami API w pomocy online bezpośrednio tutaj. "
Teraz prosisz nas o wykonanie dla Ciebie konkretnego rozwoju, co dla mnie nie jest celem forum, Twój sprzedawca Solidworks może równie dobrze zrobić to za Ciebie.
Pozdrowienia
3 polubienia
Istnieje funkcja kostki wizualizacji, która może dostarczyć żądane dane bez przechodzenia przez makro.
Wysiłek nad pisownią/gramatyką byłby mile widziany. Łatwo jest napisać odpowiedź w edytorze tekstu, uruchomić sprawdzanie pisowni/gramatyki, a następnie wkleić poprawioną odpowiedź na forum.
4 polubienia
Witaj d.roger
Jak wspomniałem w reklamie makro to nie ja opracowałem, pobrałem z tego forum, dziękuję za wysiłek,
Miłego weekendu.