Utwórz Stocksize (wymiary X,Y,Z) na właściwości niestandardowej

Potrzebuję pomocy w tworzeniu Stocksize (wymiarów) na niestandardowej  właściwości SW2017,
Zazwyczaj udaje mi się znaleźć makro dla  WYMIARÓW, problem polega na tym, że widzę wymiary na właściwości anglet pliku  po kliknięciu na MAKRO, a nie na właściwość niestandardową.

Dziękuję za pomoc.

Czy możesz dołączyć makro?

Dziękuję

Oto makro

stocksize.swp powiedział:
1 polubienie

Witam

To normalne, z liniami:

Ustaw swCustProp = Part.Extension.CustomPropertyManager("")
retval = Part.DeleteCustomInfo2("", "StockSize") 'Usuń istniejące właściwości
swCustProp.Add3 "Stocksize", swCustomInfoText, StockSize, 1 'Dodaj najnowsze wartości

Dodajesz tylko swoją właściwość "Stocksize" w zakładce dostosowywania, musisz ją również dodać w innych zakładkach za pomocą funkcji " GetConfigurationNames ", którą możesz znaleźć tutaj. Przykład z listą konfiguracji znajdziesz tutaj.

Pozdrowienia

3 polubienia

Dziękuję D.roger, znalazłem to makro na tym forum, nie wiem jak zmodyfikowane,

czy możesz mi wyjaśnić ze zdjęciami, jeśli to możliwe

Witam

Nie znasz języka VBA?

Pozdrowienia

Witam

Nie przepraszam

Witam

W tym przypadku nie będzie to łatwe!!

Zanim zaczniemy tworzyć makra, dobrze byłoby trochę potrenować język VBA, więc udzielę Ci tej samej odpowiedzi, której udzieliłem Ci już wcześniej w innej dyskusji:

" Zanim pomyślisz o VBA Solidworks, myślę, że powinieneś już zainteresować się samym językiem programowania, aby zrozumieć, jak to działa, istnieje cała masa kursów, które mogą już pomóc w rozpoczęciu pracy, takich jak TUTAJ lub TUTAJ, tak, to dla Excela, ale to nie ma znaczenia, filozofia jest taka sama: programowanie obiektowe. Wtedy i tylko wtedy możesz zainteresować się specyficznymi dla Solidworks interfejsami API w pomocy online bezpośrednio tutaj. "

Teraz prosisz nas o wykonanie dla Ciebie konkretnego rozwoju, co dla mnie nie jest celem forum, Twój sprzedawca Solidworks może równie dobrze zrobić to za Ciebie.

Pozdrowienia

3 polubienia

Istnieje funkcja kostki wizualizacji, która może dostarczyć żądane dane bez przechodzenia przez makro.

Wysiłek nad pisownią/gramatyką byłby mile widziany. Łatwo jest napisać odpowiedź w edytorze tekstu, uruchomić sprawdzanie pisowni/gramatyki, a następnie wkleić poprawioną odpowiedź na forum.

4 polubienia

Witaj d.roger

Jak wspomniałem w reklamie makro to nie ja  opracowałem, pobrałem z tego forum, dziękuję za wysiłek,

Miłego weekendu.