Tworzenie elementu konstrukcji blachowej

Cześć wszystkim.

Jestem w trakcie rysowania schodów ćwierćobrotowych z centralną podłużnicą, zacząłem od stworzenia szkicu z prostokątem (wewnętrzną stroną) za jego środkiem, następnie helisą/spiralą przechodzącą przez środek prostokąta, a następnie wykonaniem przeciągnięcia.

Chciałbym stworzyć cztery elementy blaszane (cztery boki prostokąta) za pomocą tego szkicu, aby móc je rozłożyć, ale nie mogę tego zrobić. Próbowałem przekształcić krawędzie lub inne rzeczy w szkice 3D, aby tam dotrzeć, ale nic...

Czy mógłbyś mi pomóc w procedurze, którą należy wykonać, aby utworzyć cztery elementy arkusza blachy dla czterech półfabrykatów prostokąta.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrowienia
1559487738175124375797283467841.jpg

Witam

Musisz utworzyć 4 konfiguracje swojej podłużnicy. Lewa strona + prawa strona, góra i dół i usuń materiał, aby mieć tylko to, czego potrzebujesz, a następnie przekonwertuj każdą konfigurację na arkusz blachy za pomocą funkcji konwertuj na arkusz blachy lub wstaw zagięcie i tam powinno działać.

2 polubienia

Witaj ac cobra, przede wszystkim dziękuję za odpowiedź

Witaj ac cobra, przede wszystkim dziękuję za odpowiedź

Udało mi się stworzyć półfabrykaty za pomocą funkcji ' usuwania materiału zamiecionego ', ale teraz moim problemem pozostaje konwersja na blachę. Jeśli przekonwertuję dwie górne i dolne krawędzie tego samego półfabrykatu na szkic 3D i wykonam "fałdowanie przejściowe", utworzy to ten sam półfabrykat do żebrowania. Czy masz jakieś rozwiązanie? Z góry dziękuję.

Spróbuj zmienić grubość bez, musi być coś odwrócone, to pole wyboru.

1 polubienie

[HS wł.]

Witaj @ac Cobra i @aux stałym współpracowniku

Myślę, że będziemy musieli zrobić tutorial pod tytułem "JAK WYZNACZYĆ DOBRĄ ODPOWIEDŹ"

Albo w bardziej literacki sposób: "O dobrym wykorzystaniu łaskawie zaoferowanej możliwości uhonorowania ofiarodawcy bez ponoszenia kosztów, gdy hojnie daje, w pozytywnym duchu, eleganckie i bezbłędne rozwiązanie"

Pozdrowienia

[HS /wył.]

4 polubienia

[HS wł.]

Witaj Zozo_mp,

już istnieje, to przycisk Pomoc na stronie głównej, a następnie samouczek "Jak tworzyć lub śledzić pytania na forum Lynkoa"

Pozdrowienia

[HS /wył.]

3 polubienia