Czy w oprogramowaniu SW 2014 można utworzyć grupę powierzchni (taką jak zestawy w Abaqus), aby móc wybrać je wszystkie naraz przy zastosowaniu wysiłku.
Tutaj muszę wywrzeć nacisk na objętość wnętrza, więc konieczność wybrania wszystkich twarzy, ukrywając części, a następnie sprawiając, że pojawiają się ponownie, jest trochę kłopotliwa ;)
Nie jestem pewien, czy zrozumiałem wszystkie niuanse twojego pytania, ale czy przesunięcie powierzchni 0 mm byłoby odpowiednie?
Pozwól, że wyjaśnię: z Twojej strony przejdź do Wstaw/Powierzchnia/Odsunięcie. Następnie wybierz powierzchnie, które chcesz zgrupować, i wybierz wartość 0 mm. Sprawdzając poprawność, uzyskuje się obiekt powierzchniowy, który grupuje wszystkie twarze.
Zasadniczo staram się stworzyć "wirtualną" powierzchnię, która grupuje kilka powierzchni kilku części, aby móc wybrać je wszystkie za pomocą jednego kliknięcia.
Niestety nie mogę użyć korekcji powierzchni, ponieważ jestem w zespole, a nie w części.
A w przypadku filtra twarzy też to nie działa, ponieważ ma wywierać na niego nacisk, więc podczas selekcji brane są już pod uwagę tylko twarze.
Dlaczego więc nie stworzyć nowego elementu w tym zespole, który uczynisz wirtualnym?
Wstawianie/Komponent/Nowa część. Edytujesz tę część w kontekście (dopuszczając odniesienia zewnętrzne) i przesuwasz powierzchnie komponentów, które Cię interesują o 0 mm.
Czy w tym kontekście działasz w branży wydawniczej?
Czy to wybór powierzchni nie działa, czy też funkcja "przesunięcia powierzchni", która jest wyszarzona?
Jeśli są to tylko twarze, których nie możesz wybrać, sprawdź, czy opcja/przycisk "Brak odniesienia zewnętrznego" NIE jest włączona (patrz obrazek). Jeśli przycisk jest wciśnięty, nie można wybrać odniesień zewnętrznych.
Jeśli nadal nie działa, zrób nam pełny wydruk ekranu SW, możemy zobaczyć problem (możesz ukryć swoje części w oknie graficznym , jeśli występuje problem z prywatnością)