Witam
Nadal polegam na wiedzy społeczności.
Obecnie tworzę utwór w créo 2 z powtórzeniem napędzanym stołem, jest to trochę skomplikowane z wygładzaniem , a powtórzenie odbywa się na kuli.
Problem polega na tym, że moje szkice poruszają się w powtórzeniach i tworzą błędy rekonstrukcyjne.
Bez względu na to, jak bardzo ograniczam moje szkice za pomocą różnych środków (ograniczenia, ref,...), zawsze znajdzie się jeden, który się zmienia.
Chciałem się więc dowiedzieć, czy podobnie jak w Autocad czy Solidworks, możliwe jest tworzenie bloków lub grup, które zamrażają moje szkice i zapobiegają ich przesuwaniu się podczas próby.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Witam
Co to oznacza? Szkic zniekształca się w innych punktach powtórzeń?
1 polubienie
W rzeczywistości jest to powtórzenie grupy funkcji (płaszczyzny, szkice, wygładzanie, zaokrąglanie, wyciągnięcia).
Powtórzenie tworzy tak wiele nowych funkcji, a utworzone szkice nie odpowiadają początkowemu szkicowi, jest on albo odwrócony (do góry nogami), albo łuki zmieniają się i zniekształcają szkic, pociągnięcia się przesuwają.
Próbowałem ograniczyć mój szkic na różne sposoby, zablokować wymiary i geometrię, zmienić odniesienia, zmienić wymiar, ale nic nie pomagało.
Dlatego chciałem stworzyć blok lub obiekt, aby upewnić się, że geometria mojego szkicu się nie zmieni.
Dla Twojej informacji, dzięki próbom udało mi się stworzyć swoje dzieło, ale jest to bardziej kwestia szczęścia niż opanowania oprogramowania.
Czy zatem na przyszłość możliwe jest tworzenie bloków in creo, aby trwale zamrozić szkic?
Jeszcze raz dziękuję. Miłego weekendu.
PS: Nie mogłem wykonać sitodruku problemu ze względu na poufność (produkt opracowany, wyprodukowany i używany tylko przez mojego klienta).
Osobiście unikam prób grupowych, ponieważ zawsze spotykałem się z tego typu problemami. Wykonuję więc powtórzenia funkcja po funkcji lub używam powtórzenia geometrii:

Ta funkcja powtarza tylko kształt geometryczny, a nie połączone odniesienia
1 polubienie
Ok, następnym razem spróbuję powtórzyć geometrię.
Dziękuję.