Utwórz szkic na osi swojej podkowy na tej samej płaszczyźnie, co niski poziom twojego zielonego elementu Ten szkic powinien przebiegać przez szarą oś elementów i aż do końca
Czerwona linia na moim obrazie
Na swoim zielonym elemencie utwórz szkic w dolnym widoku na osi niebieskiej linii
Na tej osi umieszczasz 2 punkty, po 1 na każdym końcu niebieskiego krzyżyka
Od Ciebie zależy, czy ograniczysz każdy krzyżyk do czerwonej linii
Po swobodnym ruchu powinien być w stanie wykonać jazdę, jeśli jesteś w zespole
Po prawidłowym związaniu zgodnie z metodą GT22 umieść część w punkcie początkowym, przesuń pasek czasu (pomarańczowy) ex 2s i przesuń część o stałą odległość z żądaną prędkością. Powtarzaj to ćwiczenie w regularnych odstępach czasu (np. 6 razy) aż do końca pociągnięcia. Umieszczaj klucze za każdym razem, gdy się poruszasz, aby kontrolować położenie obrabianego przedmiotu.
Przed odtworzeniem animacji kliknij ikonę, która wygląda jak kalkulator, aby obliczyć animację.
Utknąłem na wyborze trajektorii, stworzyłem szkic i umieściłem linie konstrukcyjne, do których wykorzystam trajektorię zielonego wiadra. (ale nie mogę ich wybrać)
Możesz utworzyć szkic ścieżki w pomarańczowym pomieszczeniu na płaszczyźnie równoległej do zielonego pokoju i przekształcić elementy konturów ścieżki, a następnie użyć funkcji przesunięcia, aby ustawić ścieżkę w środku ścieżki.