Wykorzystuje wymiarowanie trajektorii. Zachowaj ostrożność przy segmentacji: nie jest możliwe zwymiarowanie trajektorii z punktem końcowym i punktem na krzywej.
Ten przykład, który reprezentowałem, nie odpowiada mojemu 3D, które jest poufne... Muszę jednak dawać radę zdobywać punkty co metr (mam przed sobą 50 metrów do przejścia).
pomiary, które muszę wykonać, pochodzą z pliku kroków 3D, który otrzymałem, a linia, na której muszę dokonać pomiarów, jest "przerywana" co 1 metr (to arkusze o długości 1 metra tworzą moją krzywą...). Dla większej precyzji segmentuję tę krzywą co metr... Jest długi, ale działa.
Całkowicie się z tobą zgadzam Przekształć splajn w trajektorię, a następnie utwórz wymiar trajektorii Problem polega jednak na tym, że zmiana wymiaru długości trajektorii powoduje zmianę roju w kształcie splajnu.
Proponuję inne rozwiązanie do walidacji Wykonujemy szkic z odzyskanej krzywej. Wykonujemy wytłoczkę 1 mm Tworzymy kolejny szkic lub po prostu robimy otwór na początku krzywej, usuwamy materiał. Tworzymy krzywą złożoną, co pozwala nam uzyskać krzywą ciągłą bez segmentu. Robimy powtórzenie, w którym podajemy wymiar, który ma się powtórzyć Zwróć uwagę, że otwory nie są umieszczane na krzywej w wersji demonstracyjnej, ale jeśli umieścimy je na linii, uzyskamy pożądany odstęp
Zgadzam się z moim przyjacielem Zozo, co do stosowania powtórzeń przez krzywą. Załączam swój mini przykład w SW2019, moim wyborem był trójkąt zamiast koła. JEŚLI to kiedykolwiek pomoże.