Witam
Nie wiem czy to możliwe, ale mam szkic ściegu (skan części) i chciałbym zrobić szkic zamknięty z tymi ściegami ?
Jeśli tak, to jak to zrobić?
Dziękuję.
Witam
Nie wiem czy to możliwe, ale mam szkic ściegu (skan części) i chciałbym zrobić szkic zamknięty z tymi ściegami ?
Jeśli tak, to jak to zrobić?
Dziękuję.
Witam
Dostępna jest funkcja Skanuj do 3D, dostępna tylko w wersji Premium Solidworks.
Pozwala na tworzenie szkiców, a następnie powierzchni do późniejszego tworzenia objętości, ale o ile mi wiadomo, nie jest możliwe oparcie go w oprogramowaniu bez przejścia przez ręczny splajn.
Witam
kiedy mam takie rzeczy do zrobienia, skanuję je i zapisuję jako plik PDF, a następnie używam małego darmowego oprogramowania w sieci PDF2DXF. I działa to całkiem nieźle.
Czy możesz nam zrobić zrzut ekranu??? W przeciwnym razie istnieją splajny dla kształtów z krzywymi, za pomocą których można połączyć swoje punkty lub w inny sposób trai dla innych kształtów....
Oto mój wykres punktowy
Połączyłem punkt po punkcie za pomocą splajnów. Następnie "majstruję", aby uzyskać łuki okręgów i linii.
To, co chciałbym zrobić, to na przykład wziąć pewne punkty, uśrednić i narysować linię lub okrąg.
Tam masz swój szkic, tworząc kolejny na górze, umieszczając tylko właściwe, a następnie wypełniasz promieniami i okręgiem, będziesz miał model na poniższym szkicu.... A następnie chowasz szkic 1. ściegu i wykonujesz wytłaczanie!!
Po narysowaniu splajnu należy użyć funkcji uprości splajn, aby zmniejszyć liczbę punktów dołączenia i napowietrzać konstrukcję w celu wyciągnięcia:
czy masz każdą współrzędną swoich punktów w X;Y; Z
Jeśli tak, obejrzyj ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/video-tutorial-creating-curves-importing-point-data-text-file-solidworks
@+ ;-)