Tworzenie wyciągnięcia między dowolnymi 2 płaszczyznami

Dzień dobry, panie m_blt

Po błędzie z mojej strony dotyczącym wymiarów koszyka (kupionego w sklepie), którego używam do montażu przedłużenia, nie pasuje, płaskie części slipu są grubsze niż model, który ci wysłałem, a wymiary są nieco inne.

Próbowałem zmodyfikować szkic rozszerzenia, które stworzyłeś, ale nie mogę tego zrobić, bo moja wiedza o SolidWorks jest zbyt ograniczona.

Czy byłoby możliwe, żebyś dokonał takiej zmiany?

Pozdrowienia

Daniel
Biznes zakupu koszyków na pyłek. SLDPRT (131,6 KB)
RehausseV2.SLDPRT (559,2 KB)

Witam

Z pewnymi wyjątkami, szkic powinien być w pełni ograniczony przed użyciem do wygenerowania funkcji objętości lub powierzchni.

Od marca 2025 powinieneś był przeczytać ponownie i skorzystać z jednej z moich wcześniejszych uwag o zainteresowaniu ograniczaniem szkiców. :wink:
Ten, który stanowi podstawę twojego rozszerzenia, jest całkowicie darmowy (importowany, kopiuj/wklej?), a najmniejsza próba modyfikacji powoduje jego eksplozję. :exploding_head:

Wykonałem pracę nad wymiarowaniem i ograniczeniami w tym Sketch1, która obejmuje wybory związane z funkcjami elementu: czym są " byty referencyjne ", z których zbudowana jest geometria?
Dla mnie wybór to osie (na niebiesko) oraz kształty na połączeniach powierzchni nośnej z koszykiem pyłku, a następnie kilka powiązanych wymiarów, aby ustawić górną stronę.
Jeśli chodzi o resztę, starałem się jak najbardziej szanować początkową geometrię szkicu...

Aby odpowiedzieć na Twoje konkretne pytanie, wystarczy zmienić wymiar promienia R1,20, aby zmienić odległość przesuwanych rowków na koszyku.

RehausseV2.SLDPRT (SW 2022- 552,7 KB)

2 polubienia

Zasługuje na jeden lub dwa słoiki miodu, cała ta praca :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Bardzo dziękuję za pomoc.

Rzeczywiście, muszę skorzystać z twoich uwag na temat ograniczeń. Uczę się CAD, ponieważ zadania, na które napotykam, kursy byłyby dla mnie bardzo przydatne.

I jak @froussel mówi, twoja praca zasługuje na wynagrodzenie, i byłoby mi przyjemnością wysłać ci miód, jeśli podasz mi swoje dane kontaktowe pod moim adresem: lerucherdedamiel@yahoo.com wskazując, czego chcesz w kwestii zapachu miodu (wszystkie kwiaty wiosenne lub letnie, kasztanowe).

Pozdrowienia

Daniel

4 polubienia