Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy możliwe jest utworzenie domyślnej listy w modelu pomieszczenia w kolumnie Wartość tekstowa / Wyrażenie właściwości niestandardowych? A może możemy działać bezpośrednio na pliku tekstowym?
I tak, i nie... Nie wierzę, że jest to możliwe bezpośrednio w nieruchomościach. Ale jeśli przestudiujesz formularze, powinieneś znaleźć to, czego szukasz
Witam Drugie rozwiązanie zaproponowane przez @coin37coin pozwala jedynie na dodanie właściwości do listy przedstawionej w polu "Nazwa nieruchomości". W przypadku drugiego musielibyśmy przetestować. W przeciwnym razie pole "Wartość tekstowa/Wyrażenie" jest obsługiwane przez standardowe dane oprogramowania, takie jak masa, objętość, gęstość itp. i zmiennych globalnych. ( Dodawanie właściwości - 2022 - Pomoc SOLIDWORKS) Moim zdaniem powinniśmy zatem stworzyć szablon dokumentu z pożądanymi zmiennymi globalnymi i tym samym mieć je na proponowanej liście rozwijanej. Nie wydaje mi się, aby istniał plik txt, który pozwalałby na modyfikację tej listy (prawdopodobnie w DLL lub zakodowany na stałe w kodzie SW). Edytor formularzy to inny sposób, ale osobiście go nie używam, ponieważ jesteśmy w skarbcu PDM. Ostatni pomysł, wstępnie skonfiguruj wszystko w szablonie dokumentu, jeśli jest to wykonalne (wszystko zależy od tego, kto powinien być wyświetlany w tym polu)
Mogę tylko doradzić, abyś zmienił lokalizację pliku "properties.txt" a także szablony dokumentów i wykonanie kopii zapasowej w celu zapewnienia bezpieczeństwa przed jakimikolwiek zmianami. nie zapominając o zmianie "Lokalizacja pliku w opcjach Solidworks.