Tworzenie PDF_DXF_DWG makr

Cze wszystkim

Przede wszystkim powinniście wiedzieć, że spędziłem kilka godzin na Forum na próżno szukając, Makro odpowiadającego moim oczekiwaniom ale nie mogłem nic znaleźć. Dziedzina kodu jest dla mnie trochę abstrakcyjna, nie mam w tym żadnych umiejętności i nie doceniam tych wszystkich pięknych linii! 

Więc oto mój mały problem, chciałbym mieć makro, które może zapisać oryginalny plan w formacie PDF DXF i DWG, pliki te muszą znajdować się w innym folderze, więc musielibyśmy mieć możliwość cofnięcia się o co najmniej 2 foldery (nie ma potrzeby wracania do eksploratora ^^ systemu Windows). Kolejny punkt, który wydaje mi się ważny, ponieważ we wszystkich planach mam kilka arkuszy, z makrami, które udało mi się przetestować, ten zapisuje każdy arkusz osobno, chciałbym, aby ten został skompilowany (3 arkusze w tym samym PDF, to samo dla DXF i DWG).

Proszę bardzo, z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi!  

Witam

Oto makro wykonane przez naszego przyjaciela  @d.Rogera, które powinno Ci odpowiadać.

Niech Moc będzie z wami.

https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/enregistrer-sous-pdf-avec-choix-du-dossier?page=0#answer-908191

4 polubienia

Dziękuję Obi Wan,

Niestety boję się, że ciemna strona mnie porwie, makro odpowiada moim oczekiwaniom ale to tworzy pdfy dla każdego arkusza zgodnie z planem! Natomiast ja chcę mieć wszystko w jednym PDF! 

Witam

Wypróbuj tę wersję makra.

Pozdrowienia

macro_pdf-dwg_enregistrer_sous-3.swp
1 polubienie

Jeszcze raz dziękuję d.roger, jednak nadal mam pewne obawy:

-W przypadku plików PDF jest dobrze.

-Dla dwg "błąd wykonania '13'" nie wiem, czemu to odpowiada pomimo moich badań :/

Kolejny punkt w momencie, gdy makro nie prosi mnie o nagrywanie w Dxf? Może z powodu poprzedniego błędu. Czy można cofnąć się tylko o jeden plik, wiedząc, że dxf/dwg/pdf jest zapisany w tym samym pliku (na przypadek), nie trzeba pytać za każdym razem, ale może pytam trochę za dużo! W każdym razie dziękuję, postaram się rozwiązać problem sam po swojej stronie, nawet jeśli jest to strata czasu! ^_^

Jeszcze raz dziękujemy!

Spróbuj z tą wersją ciosu ... Zostawiłem wybór folderu, ale idąc w górę o jedno piętro, a 3 formaty są zapisane w tym samym folderze.

Pozdrowienia

macro_pdf-dwg-dxf_enregistrer_sous.swp
2 polubienia

Witam

Jeszcze raz dziękujemy za cierpliwość, działa idealnie! :) Bardzo dziękujemy, życzę miłego dnia i dobrego początku tygodnia!

Pozdrowienia.

Cze wszystkim

Oto bardzo przydatne makro do tworzenia kaskadowych nagrań mep i części w kroku pdf dxf dwg... Wystarczy wybrać katalog, makro otworzy pliki jeden po drugim, zapisując je w bieżącym katalogu. Dziękuję wsparciu, które zaktualizowało go, aby móc z niego korzystać pod W10.

Pozdrowienia

es_dxf_pdf_w10.swp