Witam
Chciałem wiedzieć w solidworks z 2013 roku, czy jest możliwe, że po utworzeniu rysunku, po jego zapisaniu można go zapisać i utworzyć plik pdf w tym samym czasie, bez konieczności robienia tego później.
DZIĘKUJĘ
Witam
Chciałem wiedzieć w solidworks z 2013 roku, czy jest możliwe, że po utworzeniu rysunku, po jego zapisaniu można go zapisać i utworzyć plik pdf w tym samym czasie, bez konieczności robienia tego później.
DZIĘKUJĘ
Witam
Można to zrobić za pomocą makra.
@+
Nie, nie jest to możliwe tylko w przypadku SolidWorks
Z drugiej strony:
- jeśli masz narzędzia Axemble, możesz użyć BATCHCONVERTER.
Jeśli wszystkie twoje rysunki są przechowywane w tym samym katalogu, możesz uruchamiać BATCHCONVERTER każdego wieczoru w tym katalogu, wybierając bieżącą datę z filtrów.
Wynik: ta aplikacja automatycznie przekonwertuje wszystkie Twoje nowe rysunki na Ciebie.
- jeśli masz EPDM, za każdym razem, gdy sprawdzasz poprawność rysunków, może on przekonwertować je do żądanego formatu (formatów ).
Witam
Myślę, że zapisywanie w pdf w połączeniu z zapisywaniem planu nie jest zbyt wskazane. Rzeczywiście, potrzeba pliku PDF pojawia się, gdy plan osiągnął ostateczny stan projektu. Jak mówi flegendre, najlepiej jest przetworzyć to zadanie zbiorczo za pomocą narzędzia takiego jak "BatchConverter" z pakietu myCADtools.
Pozdrowienia