Tworzenie notatki z własnością obwodu

Cze wszystkim

Po kilku nieudanych próbach zwracam się do Pana/Pani.

Chciałem wiedzieć, czy ktoś z Was byłby w stanie stworzyć notatkę z linkiem wskazującym na właściwość pomiaru "  Obwód "

Może brakuje mi czegoś prostego...

Z góry dzięki.

perimetre.jpg

Witam

Działa z tym:

Kliknij Narzędzia > Wymiary > Długość ścieżki lub kliknij prawym przyciskiem myszy szkic i kliknij Wymiary > Długość ścieżkiTool_Path_Length_Dimension.

http://help.solidworks.com/2014/french/WhatsNew/c_path_length_dimension.htm

W rzeczywistości to, czego bym potrzebował, to to, że kiedy klikniemy na powierzchnię części w 3D lub na rysunku, a następnie przejdziemy do planu, a następnie zmierzymy, daje nam to informację svt:

Powierzchnia: 7128,60 mm ^ 2
Obwód: 503,47 mm
32090123.SLDPRT
Plik: 32090123.SLDPRT Konfiguracja: Wada<Szorstka>

I chciałbym utworzyć link "link do nieruchomości", ale nie mogę; Znajduję obszar, ale nie obwód. Z Twoją drogą Pl kiedy tworzę notatkę nie mam dostępu do tych danych.

Witam

Jest to bardzo przydatne makro do tego celu.

@+

areatracker.zip
1 polubienie

Cześć kojocie,

W pliku zip nie ma makra, ale plik .msi, podczas gdy makro powinno mieć .swp

Tak, powiedziałem makro, ale jest to oferowana instalacja msi

Czy możliwe jest utworzenie tego wymiaru za pomocą splajnu, który odpowiada obwodowi pomieszczenia?

Zobacz ten samouczek

https://m.youtube.com/watch?autoplay=1&v=qF9u6CmPKVQ

@+

Chciałbym, aby była to notatka z linkiem, aby móc ją umieścić albo w pokoju, albo na rysunku, a może nawet na dłuższą metę, jeśli dobrze się sprawdzi, inkrementuje się w linii we kartridżu. Ma to mieć długość cięcia dla laserów.

Mój mały program, a nie makro Ci nie odpowiada? Pozwala jednak na utworzenie właściwości z obszaru, a tym samym na utworzenie notatki wskazującej na tę właściwość na rysunku...

Witaj ac kobra 427,

W tym celu na swoim planie, na twojej blasze wykonaj prawy CLC, a następnie adnotacje, a następnie właściwość listy spawanych części. Wszystkie informacje otrzymasz z blachy.

Niech Moc będzie z wami.

tolerie_lg.jpg
1 polubienie

Po wypróbowaniu wszystkiego rozwiązania OBI WAN i tego, które działa najlepiej, udało mi się zmodyfikować to wszystko, aby zrobić notatkę, którą przynoszę z powrotem, jak uważam za stosowne, a następnie integruję ją z moim kartridżem...

longueur_de_coupe.sldnotestl