Witam
Jeśli jest to naprawdę pilne, zawsze istnieje możliwość majstrowania przy tym!
Wykonaj filet z krenelażem i ponownie narysuj nad nim ładny łuk.
Ani widzianej, ani znanej!
Fred.
Witam
Jeśli jest to naprawdę pilne, zawsze istnieje możliwość majstrowania przy tym!
Wykonaj filet z krenelażem i ponownie narysuj nad nim ładny łuk.
Ani widzianej, ani znanej!
Fred.
Cześć @ Benoit
A jeśli ustawisz swoją przewodową rozdzielczość na maksimum
i Twoje odchylenie do minimum
i poprawić jakość krzywej, stosując wyższy poziom
jest to typowy problem, który znajdujemy w SW dla zegarmistrzostwa
Po testach mówimy
Dziękuję
@+ ...........................
Testy wykonane z następującymi parametrami (patrz zdjęcie) na slddrw. To niczego nie zmienia! :/
"Wysoka jakość" jest dostępna tylko dla reprezentacji gwintów (jestem na SW13) i jest włączona.
Edit: Jeśli zegarmistrzowie pracują z tymi samymi parametrami co ja, robiąc sloty na promieniach 10mm, to jesteśmy w złym ;D
Czy próbowałeś zrobić wrażenie za pomocą parametrów diff?
@+.................
Możesz spróbować następujących opcji w domu:
_dans sldprt, 2 linie, a następnie zaokrąglenie 10 mm na ich przecięciu
_Sélection łańcucha, Narzędzia/Narzędzia do splajnu/ Dostosuj splajn, wartość 0.1mm
_Insertion/Powierzchnia/Ekstruzja na x mm
Pokój _Enregistrement i rysunek w skali 1:1
Jak to wygląda?
A czy podczas eksportowania do formatu PDF lub DWG masz ten sam problem?
Czy Twój klient chce tylko plan SolidWorks?
@gt22 wydrukowałem to i wygląda jak na ekranie. Jeszcze ostrzejszy!
Ten plan jest przeznaczony do wydrukowania (papier lub pdf) w celach komercyjnych, aby wyjaśnić delikatną kwestię techniczną (jesteśmy w przedsprzedaży). Potrzebuję czegoś przekonującego (komercyjnego) i trwałego (ryzyko konieczności modyfikacji w locie).
Jeśli nie postawię na swoim, skorzystam z propozycji @Frédéric, ale nie jest ona najlepsza, zgadzamy się.
Witam
Zrobiłem to, co mówisz: 2 pociągnięcia, potem wyjdź, a potem...
W domu wszystko pozostaje czyste, nawet na rysunku!
Jestem w 2014 roku, czy to jest przyczyna????
@+
Edit: czy możesz zrobić wskazany test i zapytać nas na poście.
Właśnie spróbowałem i nie mam problemu (jest fasetowany, ale nie tak bardzo)
Jaki jest największy rozmiar z Twojej strony? (czy SW nie ograniczyłoby facetyzacji, aby uniknąć obliczeń na dużych wymiarach)
Dlaczego warto korzystać z splajnu? Wybierz łańcuch / Wstawianie / Powierzchnię / Ekstruzja na x mm działa bezpośrednio
(albo coś mi umknęło)
Dzięki narzędziu do zaokrąglania masz lepszą rozdzielczość ugięcia
Wchodzę na 0,04604 i nie jestem na minusie
Maksymalna rozdzielczość obrazu
i co najwyżej poziom szczegółowości
@+ ...............
Cóż, tracę łacinę: powtórzyłem test, który ci zaproponowałem i nie jest on traktowany priorytetowo.
Ale dla mojego przykładu na początku, zawsze jest tak samo! :/ Zauważ, że kiedy usuwam splajn, aby wyciągnąć segmenty podstawowe, nie wygląda on już na fasetowany!. Ale naprawdę potrzebuję splajnu do moich ruchów (chyba że użyję metody takiej jak ta zaproponowana przez @frédéric, ale lubię zrozumieć, co się dzieje następnym razem!)!
Załączam sztukę i jej rysunek.
@Pascal, niczego nie przegapiłeś, przyszedłem zrobić powierzchnię na splajnie, aby móc umieścić wiązanie między punktem podzbioru na tej powierzchni. To na przerywnik filmowy.
Witam
Dziwne rozwiązanie, ale działa na twoim pliku, przełącz widok na bardziej zacieniony...
Zobacz załączony obrazek!
Rzeczywiście, @coyote!
Problem polega na tym, że na rysunku zespołu zawierającego tę część muszę przełączyć cały widok na Ombre! Nie mogę po prostu przekazać części, która sprawia mi problemy. I to mi przeszkadza (tak, wiem, nigdy nie jestem szczęśliwa!).
Ale trop jest ciekawy! Musi być jakaś subtelność, która nam umyka!
Witam
Wygląda to na błąd, jest zgłaszany w bazie wiedzy, a ten nie jest naprawiony (status otwarty)
"Specyficzne dla pliku: zaokrąglenie powoduje wyświetlanie dodatkowych linii w widoku rysunku części o wysokiej jakości, ukryte linie usunięte/widoczne (HLR/HLV)"
https://customerportal.solidworks.com/eservice_enu/start.swe?SWECmd=InvokeMethod&SWEMethod=GotoRecord&SWEService=SWGotoRecord&ViewName=SW+All+Defects+List+customerportal+-+Search&BusObject=Product+Defect&BusComp=Product+Defect&Id=1-199L2CT&SRN=
Są też inne, wyszukując "wyświetlanie rysunku zaokrąglenia".
Witam
Innym rozwiązaniem jest przekonwertowanie widoku na szkic (jeśli jesteś w 2014 roku)!
@+
@coyote
Jestem poniżej 2013 roku. Zagubione ;)
To, co mi umyka, to to, że nie jest to powtarzalne.
Jest to wyraźnie stwierdzone w błędzie SolidWorks:
"Specyficzne dla pliku: zaokrąglenie powoduje wyświetlanie dodatkowych linii w widoku rysunku części o wysokiej jakości, ukryte linie usunięte/widoczne (HLR/HLV)"
"Specyficzne dla niektórych plików: zaokrąglenie wyświetla dodatkowe linie w wysokiej jakości, ukryte linie są widoczne lub usunięte na rysunku części".
W tej chwili nie ma rozwiązania.
@Lucas,
Tyle tylko, że w tym przypadku nie jest to już tak naprawdę zaokrąglenie, ponieważ zaokrąglenie (szkicu) służy mi tylko jako podpora do regulacji splajnu, który sam w sobie jest ponownie używany do funkcji wytłaczania powierzchni.
Błąd SW nie podaje więcej szczegółów niż to, co podajesz? Bardziej szczegółowe okoliczności błędu?