Mam rysunek przedstawiający wyciągniętą powierzchnię, której szkic jest splajnem dopasowanym do 2 linii połączonych zaokrągleniem 10 mm.
Mój problem polega na tym, że na moim rysunku promień 10 mm wydaje się rozdrobniony na 2 segmenty (niedopuszczalne jest pozostawienie tego w ten sposób, plan dla klienta). Nie mogę rozgryźć, skąd bierze się problem, w 3D prawie nie jest krenelaż.
W załączeniu znajduje się widok rysunku i konfiguracji slddrw oraz poniżej 3d (sldprt) i jego konfiguracji.
Ten plan jest przeznaczony do wydrukowania (papier lub pdf) w celach komercyjnych, aby wyjaśnić delikatną kwestię techniczną (jesteśmy w przedsprzedaży). Potrzebuję czegoś przekonującego (komercyjnego) i trwałego (ryzyko konieczności modyfikacji w locie).
Jeśli nie postawię na swoim, skorzystam z propozycji @Frédéric, ale nie jest ona najlepsza, zgadzamy się.
Cóż, tracę łacinę: powtórzyłem test, który ci zaproponowałem i nie jest on traktowany priorytetowo.
Ale dla mojego przykładu na początku, zawsze jest tak samo! :/ Zauważ, że kiedy usuwam splajn, aby wyciągnąć segmenty podstawowe, nie wygląda on już na fasetowany!. Ale naprawdę potrzebuję splajnu do moich ruchów (chyba że użyję metody takiej jak ta zaproponowana przez @frédéric, ale lubię zrozumieć, co się dzieje następnym razem!)!
Załączam sztukę i jej rysunek.
@Pascal, niczego nie przegapiłeś, przyszedłem zrobić powierzchnię na splajnie, aby móc umieścić wiązanie między punktem podzbioru na tej powierzchni. To na przerywnik filmowy.
Problem polega na tym, że na rysunku zespołu zawierającego tę część muszę przełączyć cały widok na Ombre! Nie mogę po prostu przekazać części, która sprawia mi problemy. I to mi przeszkadza (tak, wiem, nigdy nie jestem szczęśliwa!).
Ale trop jest ciekawy! Musi być jakaś subtelność, która nam umyka!
Wygląda to na błąd, jest zgłaszany w bazie wiedzy, a ten nie jest naprawiony (status otwarty)
"Specyficzne dla pliku: zaokrąglenie powoduje wyświetlanie dodatkowych linii w widoku rysunku części o wysokiej jakości, ukryte linie usunięte/widoczne (HLR/HLV)"
Jest to wyraźnie stwierdzone w błędzie SolidWorks:
"Specyficzne dla pliku: zaokrąglenie powoduje wyświetlanie dodatkowych linii w widoku rysunku części o wysokiej jakości, ukryte linie usunięte/widoczne (HLR/HLV)"
"Specyficzne dla niektórych plików: zaokrąglenie wyświetla dodatkowe linie w wysokiej jakości, ukryte linie są widoczne lub usunięte na rysunku części".