Creo 2.0: Zobacz szkic części w zespole

Dobry wieczór

Mam mały problem z creo2.0.

Wykonałem zespół z kilku części, ale w drzewie części nie mam znaku + przed nazwą części, który po kliknięciu wyświetla szkice i wyciągnięcia części.

Jest to dla mnie problem, ponieważ zacząłem tworzyć część w złożeniu i zostawiłem szkic tej części bez chęci i nie mogę do niego wrócić.

Dziękuję

Cześć @Sophie

Spójrz na ten link 

http://fr.creo.ptc.com/2012/11/12/creo-2-0-what-proengineer-wildfire-3-0-users-should-know-part-2-of-3/

@+ ;-)

1 polubienie

Witam

Zajmujesz się reprezentacją graficzną? Jeśli tak, to normalne, że musisz przystąpić do prezentacji na studiach magisterskich

LUB

Wydaje mi się, że tuż nad drzewem tworzenia znajduje się rozwijane menu, w którym musisz sprawdzić w "Filtrach drzewa" opcję "funkcje" (Przepraszam, nie mam w domu Creo, ale tylko Pro-E! Będę szczęśliwa we wtorek na Creo)

EDIT: Więc to wszystko, co sprawdziłem, nad drzewem tworzenia znajduje się rozwijane menu (patrz zdjęcie)

tree.png
2 polubienia

Witam

Możesz spróbować aktywować swoją część z drzewa złożenia.

W ten sposób będziesz w trybie pokoju i być może uzyskasz dostęp do szkiców.

W przeciwnym razie również uważam, że twoje filtry w drzewie modelu nie są dobrze dopasowane.

S.B

W "Konfiguracji drzewa modelu" (młotek i klucz nastawny) przechodzisz do Wyświetlanie.

Możesz zmienić wyświetlacze, aby umożliwić rozwijanie funkcji pomieszczeń.

1 polubienie

Cześć, w drzewie modelu klikasz na "przycisk młotka i klucza", następnie na filtr wału i na końcu zaznaczasz pole Funkcje.

1 polubienie