Kostka nachylona pod kątem 45° z funkcją blachy?

Witam
Muszę zrobić kostkę 500x500mm w panelu melaminowym 19 mm (który będzie miał plastikową osłonę umożliwiającą składanie bez pękania).

Obróbka (składanie) zostanie przeprowadzona na zagnieżdżaczu z końcówką 90°, która pozostawi 0,5 mm materiału.
celem jest wykonanie wzoru sześcianu (w kształcie litery T) ze spadkami pod kątem 45°, a następnie zginamy i sklejamy zbocza pod kątem 45°, aby utworzyć sześcian.

Mój problem polega na tym, że nie mogę zrobić mojej kostki w 3D w tych warunkach z funkcją blachy (jestem w drewnie i nigdy jej nie używam), aby potem mieć swoją rozłożoną. które wysłałbym bezpośrednio do maszyny.

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć lub mieć rozwiązanie, aby to zrobić lub wysłać mi plik z jakąś stroną już zdał sobie sprawę, że skończę?

patron

Pomysł polegałby na tym, aby sześcian wykonać ze składanej blachy o grubości 0,5 mm na potrzeby prasy.
Następnie wypukłość ze wszystkich stron z pochyleniem 45° dla reprezentacji

1 polubienie

Dziękuję za odpowiedź, postaram się to zrobić dziś wieczorem i dam znać jutro rano, jeśli utknę

Dobry wieczór

W załączeniu znajduje się plik, który zrobiłem dla kogoś z innego forum i który właśnie dostosowałem do Twojej prośby
Kostka nachylona pod kątem 45° z funkcją blachy. SLDPRT (211.8 KB)

3 polubienia

Witam, dziękuję za plik, to jest dokładnie to, czego szukałem :heart_eyes:

1 polubienie

Doskonale, cieszę się, że mogłem ci pomóc

Podziękowania dla ac-cobra, który opublikował dokładnie to, co wyjaśniłem powyżej :sweat_smile:
Moje 3D było gotowe, ale pokonało mnie do tego.

3 polubienia