Skumulowane wiązanie odległości w soliworks

Witam

Chcę animować obracający się cylinder

Mam pierwszy skok  w osi 20 mm, po którym następuje drugi 18 mm z obrotem o 90°

Jak połączyć te 2 podróże?

Z góry dziękuję

Witam

Czy chciałbyś animować pod czym i w jakim celu? Ruch SolidWorks?

W zespole bryłowym chciałbym połączyć ograniczenie przemieszczenia o wartości 20 mm (zaawansowane naprężenie odległościowe), po którym następuje ograniczenie o wartości 18 mm z obrotem o 90° na ostatnich 10 mm

Myślę, że najprostszym sposobem jest narysowanie trajektorii, która będzie podążać za punktem znajdującym się na ruchomej części cylindra.

Osobiście zrobiłbym konfigurację co milimetr, zmieniając 2 ograniczenia (ograniczenie kąta i obrotu).

Istnieje narzędzie solidworks . Montaż napędu.

Pozwala na ewolucję wzgórz z danym krokiem oraz wartością początkową i końcową. Śledzi również trajektorie.

1 polubienie

witam, wydaje mi się, że bardzo gorąco jest to zrobić z Solidworks; To prawie animacja i w tym przypadku konfiguracje wydają mi się najlepszym narzędziem (1 dla 20 mm i jedna dla 18 mm i obrotu), ale jest wart tylko tyle, ile jest wart (nie jest idealny)

Witam

Mam trochę problemów ze zrozumieniem, co chcesz zrobić, a zwłaszcza co chcesz sprawdzić, wykonując ten ruch.

Ale z tego, co rozumiem, myślę, że z SolidWorks Motion powinniśmy uzyskać wynik, próbowałeś?

@+