Oprócz pytania: http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/solidworks-2014-mycadtools-localhelp-%C3%A0-louverture
Ciekawostką jest ten CustomToolBar, tylko dwa małe pytania, na które nie znalazłem odpowiedzi w pomocy:
- Gdzie znajdę opis zdarzeń, na których można aktywować makro? niełatwo znaleźć drogę między FileSaveAsNotify, FileSaveAsNotify2 itp.
- Jak zapisać nasz pasek narzędzi CustomToolbar, aby udostępnić go innym użytkownikom? Zasadniczo chciałbym, aby ten pasek był skonfigurowany i wszyscy moi pracownicy korzystali z tego samego.
1 polubienie
Pytanie pomocnicze: czy istnieje sposób, aby ten pasek niestandardowy miał się w formie zakładki jako "zespół", "Szkic", a nie dodatkowo jako pręt odłączony?
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
1 polubienie
Witam
W przypadku punktu 2 możesz wykonać Narzędzia > Ustawienia Zapisz/Przywróć, a następnie zapisz, ale oznacza to, że inne ustawienia przyjdą za Ciebie. Następnie przekażesz ten plik swoim kolegom, którzy go przywrócą... chyba, że chcesz wszystko zharmonizować dla wszystkich... w przeciwnym razie nie widzę innego s (12:26)
Tak, nie do końca to, co chciałem robić. Każdy użytkownik ma swoją własną konfigurację parametrów, nie chcę jej narzucać każdemu.
Czy ktoś ma inny pomysł?
Jeśli znasz nazwę zmodyfikowanego paska narzędzi, poszukaj go tam:
C:\Program Files\SolidWorks Corp\SOLIDWORKS Composer Player\Help\KOR\Pyp1UserMap
Uh, jesteś pewien swojej ścieżki?
Do której wersji należysz??? Jestem poniżej 2016 roku. Przejdź do dysku, na którym zainstalowany jest Solidworks i wpisz pasek narzędzi w polu wyszukiwania. Tam powinieneś znaleźć folder, w którym są przechowywane...
Spójrz na mój dom... (5 godz. 50 min.)
toolbar.jpg
Przepraszam, ale naprawdę nie widzę, co znajdę w pliku pomocy HTM, a ponadto w KOReean... Jaki był Twój pomysł na "ac cobra 427 "? Dziękuję