Szablon rysunku zmodyfikowałem tak, aby osie centrujące pojawiały się podczas tworzenia widoku (Właściwości dokumentu /zawijanie / wstaw automatycznie podczas tworzenia widoku). Ale teraz chcę, aby osie pojawiały się we wszystkich widokach z wyjątkiem widoków izometrycznych. Wiem, że to możliwe, bo widziałem to w innych firmach, ale nie wiem jak to zrobić.
Witaj Lise, Na moim poziomie myślę, że nie jest możliwe ustawienie tego dla wyboru widoków w trybie automatycznym, jest to konfigurowalne tylko dla wszystkich widoków. Ze swojej strony umieszczam je ręcznie, jeśli to konieczne. Myślę, że w społeczności są inne osoby, które pozytywnie odniosą się do Twojej prośby. Powodzenia. @+. AR.
To samo dotyczy ręcznej, aby mieć tylko to, czego naprawdę potrzebujesz. W przeciwnym razie kliknij na każdy z potrzebnych widoków / linię konstrukcyjną + zaznacz pole "Wybierz widok" i zatwierdź. Jeśli Twój MEP składa się z 4-5 widoków, nie jest rzeczą śmiertelną wybrać je ręcznie. (nawiasem mówiąc, nie widziałem filtra w SW2019, który pozwala filtrować widoki, w przeciwnym razie Ctrl + A załatwiłby sprawę w przypadku, gdy są już oceny lub inne adnotacje.) Edycja: możliwość przejścia przez drzewo konstrukcyjne MEP. jeśli w końcu pojawi się wiele widoków.