Krótka data utworzenia

Witam

w rzeczywistości szukam daty utworzenia, ale krótką, ponieważ wpisując $prpsheet:"SW-Data powstania" otrzymuję: wtorek 3 kwietnia 2018 15:12:45, podczas gdy chciałbym uzyskać 03/04/2018

Witam

Czy próbowałeś z "SW-Date Short"?

3 polubienia

Witam

A nawet z tym

$PRP:"SW-Krótka data"

Niech moc będzie z tobą

3 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedź. Próbowałem już, ale data zmienia się za każdym razem, gdy plik jest otwierany, ponieważ jest to dzisiejsza data i potrzebuję stałej daty utworzenia.

Witam i to

$PRP:"Data utworzenia"

Niech moc będzie z tobą

1 polubienie

Witam

Możesz również skorzystać z linku do nieruchomości.

Patrz załącznik.

sans_titre.png
3 polubienia

Witam

Powiązanie z usługą nie pozwala na opcjonalną ręczną zmianę daty we właściwościach w razie potrzeby.

Myślę, że będę trzymał się daty ręcznego utworzenia.

$PRP: "Data utworzenia": Próbowałem, to nie działa.

Dziękuję Wam wszystkim

Witam

Ze swojej strony na moich mapach bazowych mam to: $PRP:"Data utworzenia SW"

W przypadku tej właściwości nie mam wyświetlanego czasu i jestem w formacie DD/MM/RRRR

Następnie integrujemy je za pomocą funkcji link to property i możemy je bardzo dobrze modyfikować ręcznie (zdarza nam się to na starych planach, które modyfikujemy, a których nie było na SW)

4 polubienia

"Powiązanie z usługą nie pozwala na elastyczność w zakresie ewentualnej ręcznej zmiany daty we właściwościach, jeśli zajdzie taka potrzeba".

Link do właściwości pozwala zrobić to automatycznie, a następnie jeśli chcesz ustawić to ręcznie, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy "Edytuj mapę bazową", a następnie ustawić żądaną datę.

W przeciwnym razie, aby dodać go w zasadzie ręcznie, kliknij prawym przyciskiem myszy "Edytuj mapę bazową", dodaj notatkę, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy "Pola kasety" i wybierz utworzoną i zweryfikowaną notatkę. Po powrocie do arkusza nie trzeba już dwukrotnie klikać notatki i wprowadzać żądaną wartość.

Patrz załącznik.

1.png
2 polubienia

Witam

Osobiście stworzyłem osobistą nieruchomość w moim planie, którą nazwałem "datą utworzenia". Wypełniam go prawie automatycznie za pomocą SmarProperties. A jeśli chcę wymusić tę datę, po prostu muszę ją zmodyfikować w moich osobistych właściwościach!

1 polubienie

Cze wszystkim

Wracam do tematu, bo mam ten sam problem i nie mam wrażenia, że został on rozwiązany.

Jestem na SW 2019 SP3, mam w pokoju datę w "customize property": $PRP: "SW-Created Date".

Na rysunku znajduje się tekst wzywający do podania tej daty.  Jednak za każdym razem, gdy oprogramowanie jest ponownie otwierane, jest formatowane długo wraz z czasem.

Aby zmienić go na krótką datę, muszę dodać tekst na mojej mapie, link do właściwości daty i wybrać krótki format i bez wyświetlania czasu. Ctrl + Q jest dobry. Ale za każdym razem, gdy SW się zamyka, muszę zaczynać od nowa.

Czy masz nieco bardziej zrównoważone rozwiązanie?

Dziękuję

Witam

Czy po dokonaniu zmiany ponownie zarejestrowałeś swój model pokoju, aby data pojawiła się zgodnie z Twoimi preferencjami?

1 polubienie

Witam

Dobre pytanie, właśnie sprawdziłem, ale niestety nie jest lepiej.

"Korzystam z oprogramowania SW 2019 SP3, mam datę w pokoju jako "dostosuj właściwość": $PRP:"Data utworzenia oprogramowania".
Na rysunku znajduje się tekst wzywający do podania tej daty.  Jednak za każdym razem, gdy oprogramowanie jest ponownie otwierane, jest formatowane długo z czasem "

Ten sam problem.
Używam tej właściwości w tabeli poprawek, a data zmienia się na długą datę za każdym razem, gdy ponownie otwieram...
I nie da się "powiązać właściwości" w tej tabeli zmian.
Ktoś ma rozwiązanie?

Podczas przełączania na wersję B, SolidWorks pobiera bieżącą datę i "zamraża ją w formacie tekstowym".
Ale w pierwszym wierszu (wersja A) nie mogę wyświetlić daty utworzenia planu...

Witam @warner 

Lepiej byłoby stworzyć własny post, zamiast korzystać z podwójnego kopania, ponieważ wtedy miałbyś większe szanse na uzyskanie odpowiedzi. ;-)
Wyszukiwanie tematu jest również łatwiejsze, jeśli posty są oddzielone.
Artykuły uznane za rozwiązane są wyświetlane rzadziej lub wcale .

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Moja prośba nie przynosi nic więcej niż początkowy problem, który nadal nie został rozwiązany.
Myślę, że szkoda odtwarzać identyczny post, prawda?

Witam

Interes w tworzeniu nowego posta polega również na tym, aby móc go zamknąć, jeśli rozwiązanie zostanie znalezione, dzięki czemu rozwiązanie będzie łatwiej dostępne dla innych użytkowników, co prawdopodobnie nie będzie miało miejsca w tym przypadku, ponieważ wydaje mi się, że tylko osoba, która utworzyła post, może go zamknąć.

Pozdrowienia

1 polubienie

A dla "Używam tej właściwości w tabeli poprawek, a data zmienia się na długą datę za każdym razem, gdy ponownie otwieram... " : Aby uniknąć tego problemu , musisz interweniować we właściwości niestandardowej, aby sformatować ją w "krótkiej dacie".

1 polubienie

Witam

Miałem ten problem mniej więcej podobny.

SolidWorks pobiera ustawienia kalendarza komputera.

Przejdź do ustawień komputera i wybierz żądany format daty.

Ustawienie: Czas i język

Ustawienia pokrewne: formatowanie daty, godziny i regionu

Zmienianie kształtów danych