Dlaczego SolidWorks nigdy nie może robić rzeczy tak, jak ja bym chciał, ani tak, jak powinien?
Chciałbym wiedzieć, czy to Dassault szuka wojny, podkopując nasze tereny, czy tylko moja karma
Dlaczego SolidWorks nigdy nie może robić rzeczy tak, jak ja bym chciał, ani tak, jak powinien?
Chciałbym wiedzieć, czy to Dassault szuka wojny, podkopując nasze tereny, czy tylko moja karma
tylko karma hihihihhi
Mówiąc bardziej poważnie, czy jest jedna szczególna rzecz, która sprawia ci problemy?
Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że SYLK jest zły!
SYLK złapał podmuch wiatru! Ma wszystkie włosy po jednej stronie, więc na pewno gdzieś wytrąci wszystko z równowagi!
(zobacz jego awatara)
Witajcie przyjaciele
Jedna rzecz w szczególności, tak, ale nie tylko. To w zasadzie zawsze ta sama stara historia; Zaczynam coś projektować, aż w końcu zawsze przychodzi taki moment, kiedy TO, co MUSZĘ zrobić, nawet proste, okazuje się albo niemożliwe, albo zbyt restrykcyjne, albo wiąże się z ograniczeniami, albo muszę zwlekać lub żonglować innym oprogramowaniem.
Ostatnią rzeczą, która doprowadza mnie do szału, są splajny...
DLACZEGO w tej fabryce gazu SolidWorks narzędzia do projektowania wektorowego nie są tak proste, jak w programie Illustrator?
DLACZEGO krzywe STEROWANE (!!) nie są dyskontowane, gdy zmienna zmienia wartość? Jeśli jest taka opcja, powiedz mi, jeśli jej nie ma, DLACZEGO?
DLACZEGO topologia objętości generowanych przez obroty jest tak zła, zamiast zapewnić ciągłość siatki? I DLACZEGO nie ma narzędzi ani ustawień do jego edycji lub kontroli?
DLACZEGO deformacja wyświetla zgodną, ale zweryfikowaną prognozę, która nie wygląda już jak cokolwiek, a nawet całkowicie znika?
DLACZEGO gięcie usuwa elementy dodane przez kombinację, skoro powinny one być jedną i tą samą bryłą?
To było właśnie w ten weekend i nie wiem...
Nie wspominając już o 18 awariach SW podczas prób robienia prostych rzeczy.
Tak, jestem w tym punkcie; Spędzam więcej czasu na uczeniu się, co nie działa, aby tego uniknąć, niż na tym, co powinno działać, aby to zastosować.
Na nic zmarnowałem weekend na kręcenie się w kółko w SW, bo w końcu jedynym sposobem na zrobienie czegoś w Solidworks jest nie robienie tego w Solidworks.
W przypadku splajnu będę musiał przejść przez program Illustrator, a następnie go zaimportować. Dobra robota.
W każdym razie, jeśli nie jest to celowa machinacja, aby zatrzymać postęp i zmusić użytkownika do obracania się, nadal wygląda to bardzo podobnie!!
Witam
Jeśli przejdziemy do Solidworks 2023 z najnowszym dodatkiem Service Pack (najnowsza aktualizacja).
Czy to coś poprawia?
Ze swojej strony zauważyłem, że rozwiązuje niektóre problemy, ale tworzy nowe, stare funkcje są czasami aktualizowane, ale z drugiej strony nowe nowe funkcje mają wiele błędów
A szkoda, że musisz kupować licencje na inne zaktualizowane oprogramowanie zaszczepione na SolidWorks: CAM, oprogramowanie gear itp. (bardzo drogie, często z marnym skutkiem)
Teraz zobacz w szczegółach dodatku Service Pack, że nie jest wskazana poprawka błędu w splajnie
Ach, to są przewidywania, które są ok, a kiedy je potwierdzisz, masz prawo do miłego FUCK, wiem, z wyjątkiem tego, że ostatnio nie mam jakichś przewidywań, to jest jeszcze bardziej tajemnicze, nawet jak na proste usunięcie materiału.