Dziękuję wszystkim za te informacje.
Bardzo ciekawy temat. ;-)
Dziękuję wszystkim za te informacje.
Bardzo ciekawy temat. ;-)
Witam
Nie jestem na temat, ale w tym samym pomyśle (problem zdrowotny) nie chcę klikać jak szalony przez cały dzień, boli mnie palec. Aby zmniejszyć ten ból, zainwestowałem w mysz 3d. Szczerze mówiąc, jest super wydajny, znacznie mniej zły i bardziej przyjazny dla użytkownika do pracy obiema rękami.
Niech moc będzie z wami.
Jeśli ekran jest zbyt blisko, tak, twoje oczy zostały zmrużyte. A to powoduje zmęczenie oczu, ból i bóle głowy.
Przesuń ekran do tyłu i przełącz na 24 cale.
Błąd, jak to zrobić z 3 24" ecean
i nie mówię ci o oczach, które ciągną i bólu głowy (idealne)
@Manu możesz mieć 15 ekranów, ale używasz tylko jednego na raz. Jeśli masz 15 ekranów, dostajesz duży, który będzie głównie służył Tobie, a pozostałe, które są tylko drugorzędne! Na Twoim obrazie widzimy, że CAD jest tylko na ekranie! Nie na wszystkich trzech jednocześnie. Więc nie ma szczególnego bólu głowy!!
Jeden ekran dla CAD + 1 ekran do administracji / ERP + 1 ekran dla Lynkoa!
A jeśli tak się stanie, manu ma zeza i może korzystać z 2 ekranów jednocześnie!
Ale hej, nie ma go jeszcze na 24 ekranach!
http://farm4.static.flickr.com/3165/2536799060_65ae91ab58_o.jpg
@.PL Tak, ale ten w środku, nic nie widzi ani nic nie robi z tymi funkcjami.
Nie. Myślę, że manu67 ma słynne 3 oko. Niewidoczne dla niewtajemniczonych:p
Niektóre problemy od czasu zmiany pozycji zostały rozwiązane dzięki lekko nieprzezroczystym zasłonom, które obniżają jasność pomieszczenia i pośredniemu oświetleniu ekranu
Ten po lewej to ERP ( Enterprise Resource Planning ) dla ofert i zakresów produkcyjnych; środkowy do rysowania SW i programowania laserowego, a lewy służy do wysyłania wiadomości e-mail i rysowania w programie Autocad. Zasadniczo używam wszystkich 3 prawie przez cały dzień...
Witaj Coin37coin,
Pracuję z ekranami od 30 lat i oto, co zauważyłem:
Częstotliwość odświeżania jest ważna (szczególnie w tym czasie na katodzie), ale teraz, przy płaskich ekranach, jej regulacja staje się nieco trudniejsza.
Im wyższa rozdzielczość, tym lepiej, nawet jeśli oznacza to zwiększenie rozmiaru czcionek i ikon.
Im większy ekran, tym dalej musisz się oddalić. Myślę, że nie musisz odwracać głowy, aby patrzeć z jednego rogu na drugi (róg - róg ... lol) ekranu.
Pracuję z 30 calami (76 cm) od 5 lat, stoję na około 70 cm, nie noszę okularów (jeszcze nie, ale to nadchodzi) i nie boli mnie głowa.
Jeśli odczuwasz ból, myślę, że nadszedł czas, abyś zbadał wzrok. Z pewnością musisz wprowadzić małą korektę do swojego wzroku. Powinien być na tyle słaby, żebyś tak naprawdę go nie zauważył, ale na tyle, żeby sprawiał, że twoje oczy nadmiernie pracowały.
PS: W tamtym czasie, na 21-calowym promieniu katodowym 1. generacji (dość niskie odświeżanie), pod koniec dnia odczuwałem pewne zmęczenie. Nosiłem okulary bez recepty z lekko zielonym filtrem. I to sprawiło, że poczułem się dobrze.