To zależy od tego, jak twoje pionki powinny być zamocowane względem siebie. Jeśli muszą się ześlizgnąć (mają ruch) lub jeśli jest to szpilka, którą należy przytrzymać na miejscu.
Zazwyczaj różnica między M i P jest wyjaśniona za pomocą szpilki.
Część A), w której pozostawisz kołek w tej pozycji, będzie miała Ø w P, podczas gdy część B), która jest wyśrodkowana na sworzniu, będzie miała Ø w M
Jeszcze w przypadku szpilki. Jeśli twój pionek B) jest wyśrodkowany na A), ale musi mieć ruch, ustawiasz go jako Ø w H7
Pin będzie miał tolerange na g6
Użyj swojej strony GDI 51-52. Jest to całkiem zrobione w kwestii ... I nie wahaj się zadawać pytań kolegom. Oni też byli początkującymi, mogę Ci to wyjaśnić na konkretnych przykładach z Twojej firmy.
W każdym razie, nie martw się. Potrzeba kilku miesięcy praktyki, aby wszystko to wydało ci się nieco jaśniejsze.
I pomyśleć, że na początku się śmialiśmy... W końcu to zostało w mojej głowie!
Następnie należy zauważyć, że zwykłe korekty nie są jedynymi, których można użyć! Można korzystać z całego zakresu regulacji (do prawidłowego sparowania)
Idealnym rozwiązaniem byłoby zaopatrzenie się w Przewodnik dla projektantów przemysłowych, który zawiera listę regulacji, a także różne rozmiary wszystkich znormalizowanych części, takich jak (a także związane z tym wiercenie)...
+1 dla GDI, słynnego Jedi, który towarzyszy sporej części tych, którzy przeszli przez DUT GMP, wydaje mi się... Zawiera podstawy i jest nieco bardziej kolorowy i łatwiej dostępny niż Mémotech (choć mniej kompletny)
Znajdziesz tu również informacje o różnych odcieniach materiału...
Aby uzyskać pierwsze podejście, oto uproszczona tabela, której należy użyć jako priorytetu:
http://dessin.technique.free.fr/crbst_39.html
Ten z tylko 6 wartościami:
Poza tym, lepszy niż GDI, jest przewodnik po naukach i technologii przemysłowej autorstwa Jeana-Louisa Fanchona (AFNOR), który jest znacznie bardziej szczegółowy w większości rozdziałów niż Chevalier.