Początkujący w BE: jak określić korektę?

Cze wszystkim 

Czy masz jakieś ogólne wskazówki lub wskazówki, jak określić, której regulacji użyć w zależności od celu:

Na przykład wydaje mi się, że litera M jest zamontowana na młotku, a P na prasie? Dlaczego warto korzystać z jednego lub drugiego?

Kiedy należy używać H7g6?

Witam

To zależy od tego, jak twoje pionki powinny być zamocowane względem siebie. Jeśli muszą się ześlizgnąć (mają ruch) lub jeśli jest to szpilka, którą należy przytrzymać na miejscu.

Zazwyczaj różnica między M i P  jest wyjaśniona za pomocą szpilki.

Część A), w której pozostawisz kołek w tej pozycji, będzie miała Ø w P, podczas gdy część B),  która jest wyśrodkowana na sworzniu, będzie miała Ø w M

Jeszcze w przypadku szpilki. Jeśli twój pionek B) jest wyśrodkowany na A), ale musi mieć ruch, ustawiasz go jako Ø w H7

Pin będzie miał tolerange na g6

Użyj swojej strony GDI 51-52. Jest to całkiem zrobione w kwestii ... I nie wahaj się zadawać pytań kolegom. Oni też byli początkującymi, mogę Ci to wyjaśnić na konkretnych przykładach z Twojej firmy.

W każdym razie, nie martw się. Potrzeba kilku miesięcy praktyki, aby wszystko to wydało ci się nieco jaśniejsze.

Powodzenia :)

5 polubień

Tego rodzaju informacje można znaleźć: http://abms.ca/wp-content/uploads/2014/10/3.6-Ajustements-pr%C3%A9conis%C3%A9s-ABMS.pdf

To daje podstawę.

Do tego dochodzą specjalistyczne książki o mechanice. Ważne jest również, aby zapoznać się z zaleceniami dostawcy. Przykładowe łożyska, pierścienie...

4 polubienia

Jak wspomniano powyżej, nadal lepiej jest korzystać z zaleceń dostawców przez większość czasu!

W insemice powiedziano nam:

M jak młotek

P jak prasa

G jak śliska

F jak obracanie (F jak frisbee i frisbee skręca!)

ajustements9.jpg
11 polubień

Bardzo podoba mi się sposób @Icrit w postaci techniki memo. Zwłaszcza frisbee:D

2 polubienia

I pomyśleć, że na początku się śmialiśmy... W końcu to zostało w mojej głowie!

Następnie należy zauważyć, że zwykłe korekty nie są jedynymi, których można użyć! Można korzystać z całego zakresu regulacji (do prawidłowego sparowania)

Witam

Idealnym rozwiązaniem byłoby zaopatrzenie się w Przewodnik dla projektantów przemysłowych, który zawiera listę regulacji, a także różne rozmiary wszystkich znormalizowanych części, takich jak (a także związane z tym wiercenie)...

3 polubienia

Witam

Zobacz jeden z moich poprzednich kursów na ten temat:

http://dessin.technique.free.fr/crbst_30.html

2 polubienia

Witam

+1 dla GDI, słynnego Jedi, który towarzyszy sporej części tych, którzy przeszli przez DUT GMP, wydaje mi się... Zawiera podstawy i jest nieco bardziej kolorowy i łatwiej dostępny niż Mémotech (choć mniej kompletny)

Znajdziesz tu również informacje o różnych odcieniach materiału...

1 polubienie

Nawet nie sądziłem, że w ogóle go mamy. Rodzaj "pakietu", jeśli pochodzisz z GMP

+1 dla biblii projektanta przemysłowego, GDI jest jednym z najlepszych basów do wszystkiego, co związane z designem z przykładami i tabelą obliczeń.

1 polubienie

Aby uzyskać pierwsze podejście, oto uproszczona tabela, której należy użyć jako priorytetu:

http://dessin.technique.free.fr/crbst_39.html

Ten z tylko 6 wartościami:

Poza tym, lepszy niż GDI, jest przewodnik po naukach i technologii przemysłowej autorstwa Jeana-Louisa Fanchona (AFNOR), który jest znacznie bardziej szczegółowy w większości rozdziałów niż Chevalier.

1 polubienie