Ha, właśnie zauważyłem coś jeszcze, końce moich taliowania są kwadratowe, a nie okrągłe (kiedy je wybieram), jak większość moich żeber... Nie wiem, co to znaczy... (Może się myliłem, mówiąc, że moje żebra są przyczepione do linii, a nie do końców?)
"Końce moich taliowań są kwadratowe, a nie okrągłe"
Mały obrazek?
To pierwszy raz, kiedy to widzę!!
Każdego dnia uczymy się więcej.
Mam wrażenie, z komentarzy, że jest to specyficzne dla twojej konfiguracji lub twojego komputera. Aby sprawdzić, czy jakieś opcje nie zostały sprawdzone przez pomyłkę.
Wymiary nie są dołączone do płaszczyzny?
(W tej chwili nie mogę tego przetestować, nie jestem na mojej stacji).
- Nie wiem, czy możemy wiedzieć a posteriori, do czego są dołączone wymiary, ale decyduje o tym stworzenie: na przykład dla linii albo klikamy na każdym końcu i stawiamy wymiar, albo klikamy na linię i umieszczamy wymiar.
- Jeśli chodzi o kończyny, nigdy nie byłem ostrożny.
Właśnie zrobiłem test na SW2012, kwadratowe punkty pojawiają się, gdy wybieram element szkicu (linia, łuk, ...), nie mam żadnych punktów, które pojawiają się po wybraniu wymiaru (niezależnie od tego, jak został utworzony).
Jeśli możesz opublikować przykładowy plik, pozwoli ci to na wykonanie kilku prób
Witam
Jeśli przeniesiesz szkic, a wymiary się nie przesunęły: zapisz tak, jak jest i zamknij SW, a następnie ponownie otwórz plan, czy wymiary zostały poprawnie przywrócone?
Jeśli nie, to nie ma innego pomysłu.
Przepraszam.
Witam
Aby sprawdzić, czy nie pochodzi z ustawień stacji roboczej, możesz spróbować zresetować je w następujący sposób:
1. Zamknij SolidWorks
2. Przejdź do Regedit (uruchom, uruchom Regedit), a następnie zmień nazwę folderu (na przykład z _old na końcu):
HKEY_CURRENT_USER\Oprogramowanie\Solidworks\SolidWorks .... w zależności od wersji
3. Otwórz ponownie pokój, czy masz ten sam problem?
4. Aby przywrócić ustawienia, wróć do Regedit, usuń nowo utworzony folder i zmień nazwę na stary, usuwając _old na końcu
Tak, oto część, powiedz mi, czy jest to specyficzne dla mojej konfiguracji, czy nie, kolega powiedział mi "to normalne, SW ma wiele błędów graficznych, nie nadąża, nie martw się... "Ale hej, przeszkadza mi to, trochę się gubię, kiedy wszystko się zmienia...
PS: oto ekran, który pokazuje, które kursy są przesunięte (kursy 7000 nie powinny znajdować się w tym miejscu, a kursy 4000 są lekko przesunięte).
http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=524832Coteballadeuse.png
rdc_cta6_coll1_repr.sldprt
A czy kiedy kolega otworzy go na swoim stanowisku pracy, zareaguje w ten sam sposób?
Czy w ostatnim czasie doładowałeś swoje poarametry SW w swojej firmie?
No właściwie, kolega jest "nowy", dobrze zna SW, ale nie wiedział skąd wziął się problem...
Problem polega na tym, że jestem jedynym rysownikiem, on odpowiada za projekt i w efekcie nie ma SW w swojej pracy... Być może zastanawiamy się nad zakupem kolejnej licencji, ale na razie mamy tylko jedno aktywne stanowisko.
Hmm, na pewno są błędy graficzne w SW, ale znacznie więcej od strony powierzchni, skomplikowane części itp.
W przypadku funkcji tak elementarnych jak boki na szkicu jestem sceptyczny...
Naprawdę niesamowite jest to, że nikt inny nie doświadcza tego problemu.
Lucas opublikował metodę resetowania, nadal nie działa?
Przepraszam za powolność moich odpowiedzi, pracuję w tym samym czasie:(
Właśnie przetestowałem metodę resetowania @Lucas (nawiasem mówiąc, dzięki nie znałem tej metody ;)), wymiary pozostają przesunięte, nic do zrobienia, Dzięki tej metodzie Solidworks zresetował wszystkie swoje parametry do zera, ale nic się nie zmienia...
Na twoich stacjach roboczych jest ten sam błąd??
Cdt
Joss
Nie, żadnych błędów.
Czy próbowałeś przymusowej rekonstrukcji?
(Na pewno tak, ale czasami ludzie zapominają i to rozwiązuje wiele problemów ;)
Właśnie otworzyłem twój pokój pod sw14 sp2.0
I rzeczywiście, szanse są wyrównane.
Podczas próby dołączenia oceny 4000 do końców, zaczyna się ona obok oceny 7000.
Z drugiej strony, kiedy ją fotografuje i otrzymuje szkic, już nie chodzi...
@opiep, owszem, podczas kręcenia wymiaru już się nie tuła, ale dzięki modyfikowaniu i remodyfikowaniu i remodyfikowaniu (dzięki klientowi ;p) mojej pracy zawsze jest górka, która po chwili "skacze"... A ponieważ robi to ze mną na wszystkich tworzonych przeze mnie elementach... Jest trochę ciężki^^
@jose, tak, próbowałem rekonstrukcji, nie działa:( (Mówisz o Ctrl+Q?)
Podobnie jak w przypadku OPIP27, kursy są wyrównane.
Inne rzeczy, które zauważyłem:
- kurs 700 pojawia się z okrągłymi "uchwytami", kurs 1700 z kwadratami
- Jeśli sprawię, że wymiary pojawią się poprzez dwukrotne kliknięcie na szkicu, wymiary będą zachowywać się normalnie.
Pytanie: Czy te wymiary są dołączone do płaszczyzny odniesienia?
Nie, bardzo rzadko zawieszam żebra na planach ref, generalnie ograniczam swój punkt wyjścia do mojego pochodzenia i to wszystko...
Czy twoje kursy są zgodne z planem?
Wygląda to mniej więcej tak:
http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_Dimensioning_3D_Sketch_on_Plane.htm